KIA Cee'd: Benzinemotor - Vereiste brandstof - Introductie - KIA Cee'd - InstructieboekjeKIA Cee'd: Benzinemotor

Loodvrij

Voor optimale prestaties raden we u aan loodvrije benzine te tanken met een octaangetal van RON (Research Octane Number) 95/AKI (Anti Klop Index) van 91 of hoger (Gebruik geen brandstoffen die methanol bevatten). U kan gebruik maken van ongelode benzine met een octaangetal (RON) 91~94/AKI 87~90, maar hierdoor kunnen de prestaties van de auto iets minder worden.

Bij gebruik van LOODVRIJE BENZINE zijn de prestaties maximaal en de uitlaatgassen het schoonst en wordt vervuiling van de bougies tegengegaan.

OPMERKING

GEBRUIK NOOIT LOODHOUDENDE BENZINE. Loodhoudende benzine is schadelijk voor de katalysator en de lambdasensor van het motorregelsysteem en zal de emissieregeling nadelig beïnvloeden.

Voeg nooit brandstofadditieven producten toe aan het brandstofsysteem.

We raden u aan het systeem door een officiële Kiadealer na te laten kijken.

WAARSCHUWING
  • Probeer de tank niet verder te vullen nadat het vulpistool automatisch is afgeslagen.
  • Controleer altijd of de tankdop goed vastgedraaid is, om morsen van brandstof in geval van een aanrijding te voorkomen.

Benzine die alcohol en methanol bevat

In sommige landen is naast benzine ook gasohol verkrijgbaar. Dit is een mengsel van benzine en ethanol of methanol.

Gebruik dit mengsel niet met meer dan 10% ethanol en gebruik geen benzine of mengsel dat methanol bevat. Deze brandstoffen kunnen rijproblemen en schade aan het brandstofsysteem, motorregelsysteem en emissieregelsysteem veroorzaken.

Gebruik gasohol niet langer wanneer er rijproblemen optreden.

Schade aan de auto of rijproblemen vallen mogelijk niet onder de fabrieksgarantie wanneer ze veroorzaakt worden door het gebruik van:

1. Benzinemengsels met meer dan 10% ethanol.

2. Benzine of gasohol die methanol bevat.

3. Loodhoudende benzine.

OPMERKING

Gebruik nooit benzinemengsels die methanol bevatten. Gebruik gasoholproducten niet langer wanneer er rijproblemen optreden.

Andere brandstoffen

Het gebruik van brandstoffen als

kunnen schade aan de auto en de motor veroorzaken en de volgende zaken kunnen zich voordoen: verstopping, overslaan, slechte acceleratie, afslaan van de motor, oververhitting van de katalysator, abnormale corrosie, kortere levensduur, enz.

Ook gaat mogelijk het controlelampje motormanagement (MIL) branden.

AANWIJZING

Schade aan het brandstofsysteem van uw auto of problemen met betrekking tot de prestaties van de auto worden niet door de garantie gedekt indien ze veroorzaakt worden door het gebruik van deze brandstoffen.

Gebruik van MTBE

Geadviseerd wordt geen brandstof in uw auto te gebruiken die meer dan 15,0 volumeprocent MBTE (Methyl Tertiair Butyl Ether) (zuurstofmassa 2,7%) bevat.

Brandstof die meer dan 15,0 volumeprocent MBTE (zuurstofmassa 2,7%) bevat kan de prestaties van de auto in negatieve zin beïnvloeden en dampvorming of slecht aanslaan veroorzaken.

OPMERKING

Schade aan het brandstofsysteem van uw auto of het verhelpen van problemen met betrekking tot de prestaties van de auto worden niet door de garantie gedekt indien ze veroorzaakt worden door brandstof die methanol bevat of brandstof die meer dan 15,0% volumeprocent MTBE (Methyl Tertiair Butyl Ether) (zuurstofmassa 2,7%) bevat.

Gebruik geen methanol

Uw auto is niet geschikt voor het gebruik van methanol (methylalcohol). Dit type brandstof heeft een negatieve invloed op de prestaties van uw auto en kan schade aan het brandstofsysteem, motorregelsysteem en emissieregelsysteem veroorzaken.

Brandstofadditieven

Wij raden u aan loodvrije benzine te tanken met een octaangetal van RON (Research Octane Number) 95/AKI (Anti Klop Index) van 91 of hoger (Europa) of een octaangetal van RON (Research Octane Number) 91/AKI (Anti Klop Index) van 87 of hoger (behalve Europa).

Klanten die niet de beschikking hebben over kwalitatief hoogwaardige brandstoffen met de juiste additieven wordt geadviseerd elke 15.000 km (Europa) een fles additieven toe te voegen aan de brandstoftank als er problemen zijn met het starten of soepel ronddraaien van de motor. Bij uw officiële Kia-dealer zijn additieven verkrijgbaar met de daarbij behorende gebruiksinstructies. Gebruik geen andere additieven.

Rijden in het buitenland

Als u van plan bent om met uw auto naar het buitenland te gaan:

Zie ook:

Peugeot 308. Matten
Bevestigen Gebruik, wanneer u een nieuwe mat bevestigt aan bestuurderszijde, uitsluitend de bevestigingen uit het bijgeleverde zakje. De overige matten worden gewoon op de vloerbedekking gelegd. ...

Ford Focus. Overzicht instrumentenpaneel - links stuur
Knoppen voor snelheidsregeling. Zie Gebruik maken van snelheidsregeling. Instrumentengroep. Zie Meters. Toetsen van het informatiedisplay. Zie Al ...

Modellen: