KIA Cee'd: Buitenspiegel - Spiegels - Kenmerken van uw auto - KIA Cee'd - InstructieboekjeKIA Cee'd: Buitenspiegel

Stel de spiegels af voordat u gaat rijden.

Uw auto is uitgerust met zowel een linker als een rechter buitenspiegel. De spiegels kunnen elektrisch versteld worden met de schakelaar. De spiegels kunnen worden ingeklapt om beschadigingen in een automatische wasserette of bij het rijden door een smalle straat te voorkomen.

WAARSCHUWING - Buitenspiegel
  • De buitenspiegel is convergerend.

    Objecten in de spiegel zijn daardoor dichterbij dan ze lijken.

  • Gebruik bij het veranderen van rijstrook daarom uw binnenspiegel of kijk opzij om de werkelijke afstand tot het achteropkomende verkeer vast te stellen

OPMERKING Gebruik geen krabber om de spiegel ijsvrij te maken; hierdoor kan het spiegelglas beschadigd raken. Forceer een bevroren spiegel niet tijdens het verstellen. Verwijder ijs met een ruitontdooier of met een spons of zachte doek en heet water.

 

OPMERKING Forceer de buitenspiegel niet als deze vastgevroren is. Spuit de buitenspiegel indien nodig in met ruitontdooier (gebruik geen koelvloeistof) of zet de auto op een warme plaats om het ijs te laten smelten.

WAARSCHUWING Klap de buitenspiegels niet in en verstel ze ook niet tijdens het rijden. Hierdoor kunt u de controle over de auto verliezen waardoor een ongeluk met ernstig letsel of schade het gevolg kan zijn.

Afstellen

Spiegels

Met behulp van de schakelaar kunt u de linker en rechter buitenspiegel elektrisch verstellen. Zet de keuzeschakelaar (1) in de stand R (rechts) of L (links) afhankelijk van de spiegel die u wilt verstellen. Druk vervolgens op het desbetreffende deel van de bedieningsschakelaar om de spiegel naar boven of naar beneden, naar links of rechts te verstellen.

Zet de schakelaar na het verstellen terug in het midden om te voorkomen dat de spiegel onbedoeld wordt versteld.

OPMERKING
  • De spiegels stoppen hun beweging als de maximale stelhoek bereikt is. De stelmotor blijft echter draaien zolang de schakelaar ingedrukt blijft. Houd de schakelaar niet langer ingedrukt dan nodig om te voorkomen dat de stelmotor beschadigd wordt.
  • Probeer de spiegels nooit met de hand te verstellen. Op die manier kan er schade ontstaan.

Buitenspiegel inklappen

Spiegels

Handmatig Pak de buitenspiegel bij de behuizing vast en klap deze naar achteren.

Spiegels

Elektrisch De buitenspiegel kan in- en uitgeklapt worden door als volgt op de schakelaar te drukken:

Links (1) : de spiegel wordt uitgeklapt.
Rechts (2) : de spiegel wordt ingeklapt.
Midden (AUTO, 3) :

De spiegel wordt in de volgende gevallen automatisch in- en uitgeklapt.

OPMERKING De elektrisch bedienbare buitenspiegel werkt ondanks het feit dat het contact in stand OFF staat. Stel om te voorkomen dat de accu leegraakt, de spiegels niet langer dan noodzakelijk af als de motor niet loopt.

 

OPMERKING Klap een elektrisch bedienbare buitenspiegel nooit in met de hand.

Hierdoor kan de motor beschadigd raken.

Zie ook:

Ford Focus. Termen en voorwaarden
Toegestaan gebruik. U gaat ermee akkoord dat u deze Gegevens in combinatie met de TeleNav-software alleen gebruikt voor de eigen en interne zakelijke doeleinden waarvoor u een licentie hebt en ...

Ford Focus. On-board diagnosesysteem
Uw auto heeft een on-board diagnosesysteem dat de emissieregeling van de motor controleert. Indien een van de volgende waarschuwingslampjes gaan branden, wijst dit erop dat het on-board ...

Modellen: