KIA Cee'd: Gordelspanner veiligheidsgordel - Veiligheidsgordels - Veiligheidssysteem van uw auto - KIA Cee'd - InstructieboekjeKIA Cee'd: Gordelspanner veiligheidsgordel

Veiligheidsgordels

De veiligheidsgordels van de bestuurder en voorpassagier zijn uitgerust met gordelspanners. Het doel van de gordelspanner is ervoor te zorgen dat de veiligheidsgordel strak tegen het lichaam van de inzittende ligt bij bepaalde frontale aanrijdingen. De gordelspanners kunnen worden geactiveerd als een frontale aanrijding ernstig genoeg is.

Wanneer plotseling wordt afgeremd of wanneer de inzittende te snel voorover probeert te buigen, wordt de gordel door de blokkeerautomaat vergrendeld. Bij bepaalde frontale aanrijdingen zal de gordelspanner echter geactiveerd worden en zal deze de gordel strakker om het lichaam van de inzittende trekken.

Als de gordelspanner wordt geactiveerd en het systeem registreert dat de spankracht van één of beide veiligheidsgordels te groot wordt, zorgt een spankrachtbegrenzer ervoor dat de gordel iets wordt gevierd.

WAARSCHUWING Zorg, in verband met uw eigen veiligheid, dat de gordelband niet los of verdraaid zit en neem altijd de juiste zithouding aan.

Veiligheidsgordels

Het gordelspannersysteem bestaat hoofdzakelijk uit de volgende onderdelen. De plaats hiervan wordt in de afbeelding aangegeven:

 1. Waarschuwingslampje AIRBAG
 2. Blokkeerautomaat met gordelspanner
 3. Airbagmodule
WAARSCHUWING Voor een optimale werking van de gordelspanner:

1. De veiligheidsgordel moet goed werken en goed afgesteld zijn.

Lees a.u.b. de informatie en de voorzorgsmaatregelen met betrekking tot de veiligheidssystemen - inclusief veiligheidsgordels en airbags - in uw auto in deze handleiding zorgvuldig door en volg de aanwijzingen op.

2. Zorg ervoor dat u en uw passagiers de veiligheidsgordels te allen tijde op de juiste manier dragen.

AANWIJZING

OPMERKING Als de gordelspanner niet goed werkt, zal het waarschuwingslampje AIRBAG gaan branden, ook al is er geen defect aan het airbagsysteem. Als het waarschuwingslampje van het airbagsysteem niet gaat branden als het contact in stand ON wordt gezet, als het waarschuwingslampje niet dooft nadat het gedurende ongeveer 6 seconden heeft gebrand of als het waarschuwingslampje tijdens het rijden gaat branden, laat het systeem dan zo snel mogelijk controleren door een officiële Kiadealer.

WAARSCHUWING
 • Gordelspanners zijn ontworpen voor eenmalig gebruik. Nadat een gordelspanner is geactiveerd, moet deze worden vervangen.

  Alle veiligheidsgordels die tijdens een aanrijding zijn gebruikt, moeten compleet vervangen worden.

 • Het mechanisme van de gordelspanners wordt tijdens het activeren heet. Raak de onderdelen van het gordelspannersysteem niet aan nadat ze geactiveerd zijn.
 • Probeer nooit zelf de gordelspanners te controleren of te vervangen. We adviseren u het systeem te laten controleren door een officiële Kia-dealer.
 • Sla niet op de onderdelen van het gordelspannersysteem.
 • Probeer nooit, op wat voor manier dan ook, onderhoud of reparaties uit te voeren aan het gordelsysteem.
 • Een onjuiste behandeling van de onderdelen van het gordelspannersysteem en het niet opvolgen van de waarschuwingen kunnen leiden tot een onvolledige werking of het onverhoeds activeren van de gordelspanner en tot ernstig letsel.
 • Draag te allen tijde de veiligheidsgordel wanneer u in een auto rijdt of meerijdt.
 • Als de auto of de gordelspanner moet worden afgevoerd, adviseren we u contact op te nemen met een officiële Kiadealer.
Zie ook:

Toyota Auris. Overzicht van de functie
De RSA herkent bepaalde verkeersborden door gebruik te maken van de sensor voor en voorziet de bestuurder via het multi-informatiedisplay van informatie. Als het systeem vaststelt dat de snelheid ...

Peugeot 308. Snelheden opslaan
Touchscreen Met behulp van deze functie kunt u snelheden opslaan die u vervolgens kunt gebruiken voor de configuratie van de twee functies snelheidsbegrenzer (maximumsnelheid) en snelheidsregelaa ...

Modellen: