KIA Cee'd: Rembekrachtiging - Remsysteem - Rijden met uw auto - KIA Cee'd - InstructieboekjeKIA Cee'd: Rembekrachtiging

Uw auto is voorzien van bekrachtigde remmen die bij normaal gebruik automatisch afgesteld worden.

Als de rembekrachtiging uitvalt omdat de motor is afgeslagen of door een andere oorzaak, kunt u de auto alsnog tot stilstand brengen door het rempedaal met een grotere kracht dan normaal in te trappen. De remweg zal echter langer dan gewoonlijk zijn.

Als de motor niet draait, wordt de mate van bekrachtiging steeds minder naarmate u vaker het rempedaal indrukt.

Als de rembekrachtiging uitvalt, probeer dan niet "pompend" te remmen.

Rem alleen "pompend" als de wielen dreigen te blokkeren.

WAARSCHUWING - Remmen
 • Laat tijdens het rijden uw voet niet op het rempedaal rusten.

  Hierdoor kan de temperatuur van de remmen abnormaal hoog worden, kunnen de remblokken en -schoenen overmatig slijten en kan de remweg vergroot worden.

 • Schakel bij het afrijden van een lange of een steile helling een lagere versnelling in en vermijd langdurig achter elkaar remmen.

  Door langdurig achter elkaar te remmen, zullen de remmen oververhit raken en kan een tijdelijk verlies van remprestaties het gevolg zijn.

 • Als de remmen nat zijn, remt de auto minder dan normaal en kan de auto naar één kant trekken tijdens het remmen. Door het rempedaal licht in te trappen, kunt u controleren of het remvermogen door het nat worden is verminderd. Controleer uw remmen altijd op deze manier nadat u door waterplassen bent gereden.
  Druk voor het drogen van de remmen het rempedaal licht in terwijl u met een lage snelheid rijdt, totdat het remvermogen weer op het normale niveau is.
 • Controleer altijd de positie van het rempedaal en het gaspedaal voordat u gaat rijden. Als u de positie van het gaspedaal en het rempedaal niet controleert voordat u gaat rijden, trapt u misschien het gaspedaal in in plaats van het rempedaal. Hierdoor kan een ernstig ongeval ontstaan.

Problemen bij het remmen Als de bedrijfsremmen tijdens het rijden uit zouden vallen, kunt u de auto met behulp van de parkeerrem alsnog tot stilstand brengen. Houd daarbij dan wel rekening met een veel langere remweg dan normaal.

WAARSCHUWING - Parkeerrem

Wanneer tijdens het rijden met een normale snelheid de parkeerrem wordt aangetrokken, kunt u plotseling de controle over de auto verliezen. Trek de parkeerrem voorzichtig aan wanneer u deze gebruikt om de auto tot stilstand te brengen.

Remblokslijtage-indicatoren Wanneer de remblokken vóór of achter versleten zijn, hoort u als waarschuwing een piepend geluid van de remmen. Dit geluid kan af en toe hoorbaar zijn of op het moment dat u het rempedaal intrapt.

Onder sommige rijomstandigheden of bij sommige klimaten kunnen de remmen piepen wanneer u het rempedaal voor de eerste keer of lichtjes intrapt. Dit is normaal en duidt niet op een probleem met de remmen.

OPMERKING
 • Blijf, om kostbare reparaties aan de remmen te voorkomen, niet rijden met versleten remblokken.
 • Vervang de remblokken van één as altijd gelijktijdig.

WAARSCHUWING - Remblokslijtage

Dit waarschuwingsgeluid geeft aan dat de remblokken van uw auto vervangen moeten worden.

Wanneer u deze waarschuwing negeert, kunnen de remprestaties na een poosje verminderen, wat tot ernstige ongevallen kan leiden.

Zie ook:

Peugeot 308. AdBlue® en SCR-systeem (BlueHDi-dieselmotor)
Om het milieu zo min mogelijk te belasten en om aan de nieuwe Euro 6-norm te voldoen, heeft PEUGEOT ervoor gekozen zijn auto's met dieselmotor te voorzien van een systeem waarbij het roetfilter ...

KIA Cee'd. Tankdopklep
Openen van de tankdopklep 1.Druk rechts op het midden van de klep wanneer alle portieren zijn ontgrendeld om de klep te openen. AANWIJZING De klep kan alleen worden geopend en gesloten wannee ...

Modellen: