KIA Cee'd: Ruitensproeier voorruit - Ruitenwissers en ruitensproeiers - Kenmerken van uw auto - KIA Cee'd - InstructieboekjeKIA Cee'd: Ruitensproeier voorruit

(indien van toepassing)

Ruitenwissers en ruitensproeiers

Trek de hendel naar voren om de ruitensproeier in te schakelen. Als de ruitenwisser in stand O (OFF) staat, zal deze 1-3 wisslagen maken.

Gebruik deze functie om de voorruit te reinigen.

De ruitensproeier en de ruitenwissers blijven werken tot u de hendel loslaat.

Controleer het peil van de ruitensproeiervloeistof als de ruitensproeiers niet werken. Vul het reservoir met een geschikte, niet schurende ruitensproeiervloeistof wanneer het peil te laag is.

De vulpijp van het reservoir bevindt zich vooraan in de motorruimte aan passagierszijde.

OPMERKING Gebruik de ruitensproeiers niet wanneer het reservoir leeg is, om beschadiging van de ruitensproeierpomp te voorkomen.

WAARSCHUWING Gebruik de ruitensproeiers niet bij temperaturen onder het vriespunt zonder eerst de voorruit met behulp van de voorruitontwaseming te hebben verwarmd; de vloeistof kan anders op de voorruit bevriezen en uw uitzicht belemmeren.

OPMERKING
  • Schakel de ruitenwissers niet in als de ruit droog is om beschadiging van de wissers en de voorruit te voorkomen.
  • Gebruik geen benzine, petroleum, thinner of andere oplosmiddelen in de buurt van de ruitenwisserbladen om beschadiging te voorkomen.
  • Probeer de ruitenwissers nooit met de hand te bewegen om beschadiging van de ruitenwisserarmen en van andere onderdelen te voorkomen.

Koplampsproeier (indien van toepassing)

Als uw auto is voorzien van een koplampsproeier, zal deze gelijktijdig met de ruitensproeier van de voorruit in werking treden. Wanneer de functie echter eenmaal wordt bediend, kan de koplampsproeier pas na 15 minuten opnieuw worden bediend. De sproeier werkt als de koplampschakelaar is ingeschakeld en het contact/de startknop in de stand ON staat. De ruitensproeiervloeistof wordt op de koplampen gesproeid.

AANWIJZING

Zie ook:

Ford Focus. Auto's met dieselmotor
N.B.: De motor start pas wanneer de controlelamp gloeibougies is gedoofd.Onder extreem koude omstandigheden kan dit enkele seconden duren.Motor start niet - auto's met handgeschakelde transm ...

Peugeot 308. Frontairbags
De frontairbags beschermen de bestuurder en voorpassagier bij een ernstige frontale aanrijding, om de kans op hoofd- en borstletsel te verkleinen. De bestuurdersairbag is geïntegreerd in het s ...

Modellen: