KIA Cee'd: Stoelen - Veiligheidssysteem van uw auto - KIA Cee'd - InstructieboekjeKIA Cee'd: Stoelen

Stoelen

Bestuurdersstoel

(1) Stoelverstelling vooruit/achteruit
(2) Rugleuningverstelling
(3) Hoogteverstelling stoel
(4) Lendesteun*
(5) Stoelverwarming*
(6) Afstellen van hoofdsteun
(7) Walk-in-stoel (alleen 3-deurs)

Passagiersstoel

(8) Stoelverstelling vooruit/achteruit
(9) Rugleuningverstelling
(10) Hoogteverstelling stoel*
(11) Lendesteun*
(12) Stoelverwarming*
(13) Walk-in-stoel (alleen 3-deurs)
(14) Afstellen van hoofdsteun

Achterbank

(15) Armsteun*
(16) Afstellen van hoofdsteun
(17) In delen neerklapbare achterbank

* : indien van toepassing

WAARSCHUWING - Losliggende voorwerpen

Losliggende voorwerpen in de voetenruimte van de bestuurder kunnen de werking van de pedalen nadelig beïnvloeden en mogelijk een ongeval veroorzaken. Plaats niets onder de voorstoelen.

AANWIJZING Bij een aanrijding kan de voorstoel beschadigd raken.

In dat geval adviseren we u de stoelen te laten controleren door een officiële Kiadealer.

WAARSCHUWING - Verantwoordelijkheid van de bestuurder voorpassagier

Rijden met de rugleuning van een stoel neergeklapt, kan bij een aanrijding leiden tot ernstig letsel.

Als de rugleuning neergeklapt is, kan de persoon op de desbetreffende stoel bij een aanrijding onder de gordel doorglijden, waardoor de onderbuik zwaar belast kan worden.

Hierdoor kan ernstig letsel ontstaan. De bestuurder moet de passagier erop wijzen tijdens het rijden de rugleuning altijd zo rechtop mogelijk te houden.

 

WAARSCHUWING Gebruik geen zitkussen waardoor de wrijving tussen de stoel en de passagier verminderd wordt. De passagier kan bij een aanrijding of een noodstop onder de gordel doorglijden. Omdat de veiligheidsgordel niet normaal kan werken, kan ernstig letsel ontstaan.

WAARSCHUWING - Bestuurdersstoel
 • Probeer de stoel nooit tijdens het rijden te verstellen. Hierdoor kunt u de controle verliezen waardoor een ongeluk met ernstig letsel of schade het gevolg kan zijn.
 • Zorg ervoor dat de rugleuning altijd in de normale positie kan staan. Als de rugleuning vanwege hinderlijk geplaatste voorwerpen of andere oorzaken niet goed vergrendeld kan worden, kan dit bij een noodstop of aanrijding ernstig letsel tot gevolg hebben.
 • Zet voor het wegrijden de rugleuning altijd rechtop en plaats de heupgordel strak en zo laag mogelijk over de heupen. In deze positie bent u in geval van een aanrijding het beste beschermd.
 • Ga zo ver van het stuurwiel af zitten als mogelijk is zonder dat dit ten koste gaat van het bedieningscomfort om onnodig en wellicht ernstig letsel door de airbag te voorkomen.

  Geadviseerd wordt een minimale afstand van 250 mm tussen uw bovenlichaam en het stuurwiel.

WAARSCHUWING - Rugleuning achterbank
 • De rugleuning achter moet goed vergrendeld zijn. Als dat niet het geval is, kunnen passagiers en objecten in geval van afremmen of een aanrijding plotseling naar voren schieten, waardoor ernstig letsel kan ontstaan.
 • Bagage en andere lading moet plat in de bagageruimte worden gelegd. Als de objecten groot of zwaar zijn, of moeten worden gestapeld, moeten ze worden vastgezet. Objecten in de bagageruimte mogen nooit hoger worden gestapeld dan de rugleuning. Het niet opvolgen van deze waarschuwingen kan leiden tot ernstig letsel in geval van afremmen of een aanrijding.
 • In de bagageruimte mogen geen passagiers vervoerd worden en tijdens het rijden mogen er geen passagiers zitten of liggen op een neergeklapte rugleuning. Alle passagiers moeten zitten en de aanwezige veiligheidsgordels dragen.
 • Controleer na het terugklappen van de rugleuning of deze goed vergrendeld is door te proberen hem naar voren en naar achteren te bewegen.

WAARSCHUWING Controleer na het afstellen van de stoel altijd of deze goed is vergrendeld, door te proberen deze naar voren of achteren te schuiven zonder de ontgrendelhendel te gebruiken. Als de bestuurdersstoel plotseling in beweging komt, kunt u de controle over de auto verliezen.

WAARSCHUWING
 • Let goed op dat er tijdens het verstellen van de stoel geen handen of voorwerpen in het mechanisme bekneld raken.
 • Leg geen aansteker op de vloer of de stoel. Wanneer u de stoel verstelt, kan er gas uit de aansteker ontsnappen waardoor brand kan ontstaan.
 • Wees uiterst voorzichtig bij het oppakken van kleine voorwerpen die onder de stoelen liggen of zich tussen de stoel en de middenconsole bevinden. U kunt hierbij verwondingen oplopen aan de handen door de scherpe randen van het stoelmechanisme.
Zie ook:

Peugeot 308. Kinderzitje achterin
"Rug in de rijrichting" Schuif als u een kinderzitje "met de rug in de rijrichting" achterin plaatst de voorstoel naar voren en zet de rugleuning van de voorstoel rechtop, zodat het kinderzitje ...

Toyota Auris. Inschakelen van het LDA-systeem
Druk op de toets LDA om het LDA-systeem in te schakelen. Het controlelampje LDA gaat branden en er wordt een melding weergegeven op het multiinformatiedisplay. Druk nogmaals op de toets LDA ...

Modellen: