KIA Cee'd: Trekhaken - Rijden met een aanhanger - Rijden met uw auto - KIA Cee'd - InstructieboekjeKIA Cee'd: Trekhaken

Rijden met een aanhanger

Een goede trekhaak is zéér belangrijk.

Zijwind, rukwinden door passerende vrachtwagens en hobbelige wegen vormen een zware belasting voor de trekhaak. Neem de volgende regels in acht:

Losbreekvoorziening

Bevestig altijd een stalen kabel of ketting tussen de aanhanger en de auto. Laat de kabel onder de koppeling doorlopen, zodat bij het losraken van de originele koppeling de dissel de grond niet kan raken.

Mogelijk worden door de fabrikant van de trekhaak of aanhanger ook instructies met betrekking tot de losbreekvoorziening geleverd. Volg de instructies van de fabrikant altijd op bij het bevestigen van een losbreekvoorziening. Bevestig de kabel of ketting niet te strak, zodat de aanhanger vrij kan bewegen in bochten.

Laat de kabel of ketting niet over de grond slepen.

Remsysteem aanhanger

Controleer of uw aanhanger voldoet aan de wettelijke voorschriften als uw aanhanger is uitgerust met een remsysteem.

Als uw aanhanger zwaarder is dan het maximaal toegestane ongeremde aanhangergewicht moet de aanhanger zijn voorzien van een eigen remsysteem.

Volg de instructies van de fabrikant voor het gebruiken, afstellen en onderhouden van het remsysteem van de aanhanger.

WAARSCHUWING - Remsysteem aanhanger

Ga niet rijden met een aanhanger met eigen remsysteem voordat dit systeem goed is afgesteld.Voor het afstellen is specifieke vakkennis benodigd. Laat dit daarom uitvoeren bij een gespecialiseerd bedrijf.

Zie ook:

Opel Astra. Motor starten
Auto's met contactschakelaar Draai de sleutel naar stand 1 om het stuurslot te ontgrendelen. Handgeschakelde versnellingsbak: koppelings- en rempedaal intrappen. Automatische versnellings ...

Ford Focus. Achterklep openen
Wacht totdat het systeem de achterklep heeft geopend. Duw of trek niet met de hand aan de achterklep wanneer deze in beweging is. Dit kan de achterklep en onderdelen hiervan beschadigen.Laat ...

Modellen: