KIA Cee'd: Rijden met een aanhanger - Rijden met uw auto - KIA Cee'd - InstructieboekjeKIA Cee'd: Rijden met een aanhanger

Stel u voordat u met uw auto een aanhanger gaat trekken eerst op de hoogte van de wettelijke voorschriften.

Dat is noodzakelijk omdat de voorschriften met betrekking tot de aanhanger, de auto en dergelijke per land kunnen verschillen.We raden u aan contact op te nemen met een officiële Kia-dealer.

WAARSCHUWING - Rijden met een aanhanger

Bij verkeerd gebruik van de aanhanger kunt u de controle over de auto verliezen. Als de aanhanger bijvoorbeeld te zwaar beladen is, kunnen de remmen niet goed of zelfs helemaal niet werken. U en uw passagiers kunnen in dat geval ernstig letsel oplopen. Ga alleen rijden met een aanhanger als u de volgende aanwijzingen hebt opgevolgd.

WAARSCHUWING - Maximale gewichten

Zorg er voordat u gaat rijden met een aanhanger voor dat u het maximale totale aanhangergewicht, het maximaal toelaatbare totaalgewicht, het maximaal toelaatbare voertuiggewicht en de maximale kogeldruk niet overschrijdt.

WAARSCHUWING Zorg ervoor dat de ISG-functie is uitgeschakeld bij het trekken van een aanhanger.

AANWIJZING

OPMERKING Bij verkeerd gebruik van een aanhanger kan uw auto beschadigd raken, waardoor dure reparaties nodig zijn die niet onder de garantie vallen. Houd u aan de volgende regels bij het rijden met een aanhanger.

Uw auto is geschikt om met een aanhanger te rijden. Raadpleeg de informatie onder "Aanhangwagengewicht" verderop in dit hoofdstuk om te bepalen hoe zwaar de aanhanger maximaal mag zijn.

Let op dat rijden met een aanhanger anders is dan rijden zonder aanhanger.

Bij rijden met een aanhanger is de besturing anders en nemen slijtage en brandstofverbruik toe.Voor goed en veilig rijden met een aanhanger is het belangrijk dat de aanhanger technisch in orde is en op de juiste manier aan de auto is gekoppeld.

In dit hoofdstuk worden een aantal belangrijke aanwijzingen en veiligheidsregels genoemd. Veel van deze hebben betrekking op uw eigen veiligheid en die van uw passagiers. Lees dit hoofdstuk daarom zorgvuldig door voordat u gaat rijden met een aanhanger.

Bepaalde onderdelen, zoals de motor, de transmissie en de banden, worden door het getrokken extra gewicht zwaarder belast. De motor moet wat meer toeren maken en moet meer vermogen leveren. Hierdoor neemt ook de warmteontwikkeling toe. De aanhanger zorgt bovendien voor een hogere luchtweerstand, waardoor de belasting nog verder toeneemt.

Zie ook:

Toyota Auris. Informatie over brandstof
Benzinemotor EU: Gebruik uitsluitend loodvrije benzine conform de Europese norm EN228. Gebruik loodvrije benzine met een octaangetal van 95 RON (Research Octane Number) of hoger voor optimale p ...

Ford Focus. Hoogte van veiligheidsgordels afstellen
WAARSCHUWING Plaats de hoogteversteller van de veiligheidsgordel zodanig dat de riem op het midden van uw schouder rust. Als de veiligheidsgordel niet goed is afgesteld, kan deze minder doe ...

Modellen: