KIA Cee'd: Vehicle stability management
(VSM) - Remsysteem - Rijden met uw auto - KIA Cee'd - InstructieboekjeKIA Cee'd: Vehicle stability management (VSM)

KIA Cee'd / KIA Cee'd - Instructieboekje / Rijden met uw auto / Remsysteem / Vehicle stability management (VSM)

(indien van toepassing)

Dit systeem zorgt voor nog meer stabiliteit en een betere stuurreactie bij het rijden op een glad wegdek of wanneer de auto tijdens het remmen een verschil in weerstand waarneemt tussen de rechter- en linkerwielen..

Werking VSM

Als het VSM in werking is:

Als het Vehicle Stability Management werkt, voelt u mogelijk lichte trillingen in de auto. Dit wordt veroorzaakt door het aansturen van de remmen en is normaal.

Het VSM werkt niet wanneer:

VSM uitschakelen

Als u op de toets ESC OFF drukt om het ESC uit te schakelen, wordt ook het VSM uitgeschakeld en gaat het controlelampje ESC OFF ( ) branden.

Druk nogmaals op de toets om het VSM weer in te schakelen. Het controlelampje ESC OFF dooft.

Controlelampje Storing

Zelfs wanneer u de toets ESC OFF niet indrukt, wordt het VSM mogelijk uitgeschakeld. Dit geeft aan dat er ergens in de ESC (elektrische stuurbekrachtiging) of het VSM-systeem een storing is waargenomen. Als het ESC-controlelampje ( ) of EPS-waarschuwingslampje blijft branden, raden we u aan het systeem te laten nakijken door een officiële Kia-dealer.

AANWIJZING

WAARSCHUWING
  • Het Vehicle Stability Management -systeem is geen vervanging voor een veilig rijgedrag en dient slechts als hulpmiddel. Het is de verantwoordelijkheid van de bestuurder om altijd de snelheid en de afstand tot de voorligger in de gaten te houden. Houd het stuurwiel tijdens het rijden stevig vast.
  • Uw auto dient naar de wens van de bestuurder te werken, ook wanneer deze met VSM is uitgerust. Neem altijd de normale voorzorgsmaatregelen in acht en pas uw snelheid altijd aan aan de omstandigheden, zoals slecht weer en een glad wegdek.
  • Als er banden en/of velgen met een verschillende maat onder de auto gemonteerd zijn, kan dat de werking van het VSM in negatieve zin beïnvloeden. Zorg er daarom voor dat als de banden onder uw auto vervangen moeten worden, banden worden gebruikt die dezelfde maat hebben als de originele banden.

Hill-start Assist Control (HAC) (indien van toepassing)

Een auto heeft de neiging om achteruit te rijden als u wegrijdt op een helling. De Hill-start Assist Control (HAC) voorkomt dat de auto achteruitrijdt, doordat de remmen automatisch ongeveer 1 tot 2 seconden worden bediend. De remmen worden weer gelost wanneer het gaspedaal wordt ingetrapt of na ongeveer 1 tot 2 seconden.

WAARSCHUWING De HAC werkt maar ongeveer 1 tot 2 seconden. Trap dus altijd het gaspedaal in wanneer de auto in beweging komt.

AANWIJZING

Noodstopsignaal (ESS) (indien van toepassing)

Het Emergency Stop Signalsysteem waarschuwt achteropkomende bestuurders door het remlicht te laten knipperen wanneer de auto plotseling sterk afremt. Het systeem wordt geactiveerd als:

Het lampje stopt met knipperen wanneer de rijsnelheid lager is dan 40 km/h en het ABS wordt gedeactiveerd of de auto niet meer sterk afremt. In plaats daarvan gaan de alarmknipperlichten automatisch branden. In plaats daarvan gaan de alarmknipperlichten automatisch branden.

De alarmknipperlichten doven wanneer de rijsnelheid hoger is dan 10 km/h zodra de auto weer begint te rijden. De alarmknipperlichten doven ook wanneer de auto langere tijd met een lage snelheid rijdt. U kunt de lichten uitschakelen door de schakelaar van de alarmknipperlichten in te drukken.

OPMERKING Het ESS-systeem werkt niet wanneer de alarmknipperlichten al zijn ingeschakeld.
Zie ook:

Ford Focus. Inhouden en specificaties - 1.5L TiVCT
Gebruik olie en vloeistof die voldoen aan de bepaalde specificaties en viscositeit. Als u geen olie en vloeistof gebruikt die voldoen aan de bepaalde specificaties en viscositeit, kan dit ...

Opel Astra. Portieren
Bagageruimte Achterklep Openen 5-deurs hatchback Druk na het ontgrendelen op de tiptoets onder het merkembleem en open de achterklep. Sports Tourer Druk na het ontgrendelen op de tipt ...

Modellen: