Opel Astra: Achteruitkijkcamera - Bestuurdersondersteuningssystemen - Rijden en bediening - Opel Astra - InstructieboekjeOpel Astra: Achteruitkijkcamera

De achteruitkijkcamera helpt de bestuurder bij het achteruitrijden door middel van een weergave van het gebied achter de auto.

Het camerabeeld wordt getoond in de Colour-Info-Display.

Waarschuwing De achteruitrijcamera kan nooit het zicht van de bestuurder vervangen. Let op: voorwerpen die zich buiten het bereik van de camera en de sensoren van de geavanceerde parkeerhulp bevinden, bijv. onder de bumper of onder de auto, worden niet getoond.

Rijd nooit achteruit als u alleen op het Info-Display hebt gekeken.

Controleer eerst de omgeving aan de achterzijde en rondom de auto voordat u achteruit rijdt.

Inschakelen

De achteruitkijkcamera wordt automatisch ingeschakeld als de auto in de achteruitversnelling wordt geschakeld.

Werking

Rijden en bediening

Bij de 5-deurs hatchback is de camera gemonteerd tussen de lampjes van de kentekenverlichting.

Bij de Sports Tourer is de camera onder de sierlijst van de achterklep gemonteerd.

Rijden en bediening

De camera bestrijkt slechts een beperkt gebied. De afstand op het beeld op de display, verschilt van de werkelijke afstand.

Geleidingsstrepen Dynamische geleidingsstrepen zijn horizontale lijnen met een onderlinge afstand van een meter die op de afbeelding zijn geprojecteerd om de afstand tot de getoonde objecten te kunnen bepalen.

Rijden en bediening

De baan van de auto wordt afgebeeld overeenkomstig de stuurhoek.

Waarschuwingssymbolen Waarschuwingssymbolen zijn op het beeld weergegeven als driehoekjes Rijden en bediening en geven obstakels aan die door de achtersensoren van de geavanceerde parkeerhulp zijn geconstateerd.

Ook verschijnt Rijden en bediening op de bovenste regel van het Info-Display met de waarschuwing om de omgeving van de auto te controleren.

Uitschakelen

De camera wordt uitgeschakeld wanneer een bepaalde voorwaartse snelheid wordt overschreden of als de achteruitversnelling gedurende ca. 15 seconden niet is ingeschakeld.

Deactivering van geleidingsstrepen en waarschuwingssymbolen

Rijden en bediening

7 inch Colour-Info-Display: u kunt de visuele geleidingsstrepen en waarschuwingssymbolen activeren of deactiveren met de aanraaktoetsen in het onderste deel van het display.

8 inch Colour-Info-Display: u kunt de visuele geleidingsstrepen en waarschuwingssymbolen activeren of deactiveren in het menu Instellingen op het Info-Display. Selecteer de relevante instelling in Instellingen, Achteruitkijkcamera.

Storing

Storingsmeldingen worden weergegeven met eenRijden en bediening op de bovenste regel van het Info-Display.

De achteruitkijkcamera werkt mogelijkerwijs niet goed:

Zie ook:

Citroen C4. Zekeringen dashboard
De zekeringkasten bevinden zich aan de onderzijde van het dashboard (links). Toegang tot de zekeringen Zie de paragraaf "Toegang tot het gereedschap". Overzicht zekeringen Zekeringk ...

Ford Focus. Achteruitkijkcamera
WAARSCHUWING Het achteruitkijkcamerasysteem is een aanvullend hulpmiddel bij het achteruitrijden, dat de bestuurder steeds samen met de binnen- en buitenspiegels moet gebruiken voor een max ...

Modellen: