Opel Astra: Bandenspanning - Velgen en banden - Verzorging van de auto - Opel Astra - InstructieboekjeOpel Astra: Bandenspanning

De bandenspanning minstens om de 14 dagen en vóór elke lange rit bij koude banden controleren. Het reservewiel niet vergeten.

Dit geldt ook voor auto's met een bandenspanningscontrolesysteem.

Verzorging van de auto

Het informatie-etiket bandenspanning op het portierframe links vermeldt de originele bandenmaat en de bijbehorende bandenspanningswaarden.

De voorgeschreven bandenspanning geldt bij koude banden. De waarde geldt voor zowel zomer- als winterbanden.

Reservewiel altijd oppompen tot de bandenspanning bij maximale belading.

Bij de ECO-bandenspanning is het brandstofverbruik zo laag mogelijk.

Een onjuiste bandenspanning beïnvloedt de veiligheid, het weggedrag, het rijcomfort en het brandstofverbruik negatief en verhoogt de bandenslijtage.

De bandenspanningswaarden verschillen afhankelijk van de diverse opties.

Ga voor de juiste bandenspanningswaarde als volgt te werk:

Voor de voor uw auto goedgekeurde banden kunt u de EEG-conformiteitsverklaring die bij uw auto is geleverd, of andere landelijke registratiedocumenten raadplegen.

De bestuurder is verantwoordelijk voor het juist instellen van de bandenspanning.

Waarschuwing Een te lage bandenspanning kan aanleiding geven tot oververhitting van de banden en interne beschadigingen, wat bij hoge snelheden loslatende loopvlakken en zelfs klapbanden kan veroorzaken.

 

Waarschuwing Bij specifieke banden mag de aanbevolen bandenspanning zoals vermeld in de bandenspanningstabel de op de band aangegeven maximale bandenspanning overschrijden. Overschrijd nooit de op de band aangegeven maximale bandenspanning.

Schakel het contact uit als de bandenspanning moet worden verhoogd of verlaagd op een auto met bandenspanningscontrolesysteem.

Afhankelijkheid van temperatuur

De bandenspanning hangt af van de temperatuur van de band. Onderweg lopen de temperatuur en de spanning van de band op. De bandenspanningen op de bandinformatiesticker en in de bandenspanningentabel verwijzen naar koude banden, dus bij een temperatuur van 20 ºC.

De druk wordt voor iedere temperatuurstijging van 10 ºC met bijna 10 kPa verhoogd. Houd hiermee rekening wanneer u warme banden controleert.

De bandenspanningswaarde die u op het Driver Information Center ziet, is de werkelijke bandenspanning. Bij een afgekoelde band is deze waarde iets lager, maar is de band niet lek.

Zie ook:

Peugeot 308. Hoge belading (SW)
Bagagenet Met dit bagagenet kan de auto tot aan het dak worden beladen: achter de voorstoelen (1e zitrij) wanneer de achterbank is neergeklapt. achter de achterbank (2e zitrij). 1e zitr ...

Opel Astra. Telematicaservice
OnStar OnStar is een persoonlijke connectiviteits- en servicehulp met een geïntegreerde Wi-Fi Hotspot. De OnStarservice is 24 uur per dag, 7 dagen per week beschikbaar. Let op OnStar i ...

Modellen: