Ford Focus: Remvloeistof controleren - Onderhoud - Ford Focus - InstructieboekjeFord Focus: Remvloeistof controleren

Ford Focus / Ford Focus - Instructieboekje / Onderhoud / Remvloeistof controleren

WAARSCHUWING

Gebruik geen andere vloeistof dan de aanbevolen remvloeistof, aangezien dit de efficiëntie van het remsysteem kan beperken. Het gebruik van de verkeerde vloeistof kan ertoe leiden dat u de controle over uw auto verliest, met ernstig persoonlijk letsel of de dood als gevolg.

Gebruik alleen remvloeistof uit een afgesloten reservoir. Vervuiling door vuil, water, petroleumproducten of andere materialen kunnen leiden tot beschadiging of defecten aan het remsysteem. Als u deze waarschuwing niet in acht neemt, kan dit leiden tot verlies van controle over de auto, ernstige of dodelijke verwondingen.

Voorkom dat de vloeistof in contact komt met de huid of de ogen. Mocht dit toch gebeuren, spoel het betreffende lichaamsdeel dan direct met veel water schoon en neem contact op met uw huisarts.

Een vloeistofpeil tussen de MAX- en MIN-markeringen ligt binnen het normale werkbereik en er hoeft geen vloeistof te worden bijgevuld. Een vloeistofpeil buiten het normale bedrijfsbereik kan de prestaties van het systeem negatief beïnvloeden. Laat uw auto onmiddellijk controleren.

Remvloeistof controleren

Om verontreinigde vloeistof te voorkomen, moet de dop van het reservoir steeds geplaatst zijn en helemaal dicht zijn, tenzij u vloeistof toevoegt.

Gebruik alleen vloeistof die voldoet aan de specificaties van Ford. Zie Capacities and Specifications.

Koppelingsvloeistof controleren - Handgeschakelde versnellingsbak

De koppelings- en remsystemen delen één vloeistofreservoir. Zie Remvloeistof controleren.

Ruitensproeiervloeistof controleren

Gebruik voor het bijvullen een mengsel van sproeiervloeistof en water om bevriezing te voorkomen en het reinigend effect te verbeteren.Volg de instructies van de fabrikant voor informatie over verdunning van vloeistoffen.

N.B.: Het reservoir voorziet de sproeiersystemen vóór en achter van sproeiervloeistof.

Zie ook:

Ford Focus. Trekhaak - Auto's met: Inschuifbare trekhaak
WAARSCHUWING Overschrijd het laagste nominaal vermogen voor uw auto of trekhaak niet. Als u uw auto of trekhaak overbelast, kan dit de stabiliteit en besturing van uw auto hinderen. Als u d ...

Opel Astra. Trekken
Auto slepen Steek een schroevendraaier in de gleuf bij het onderste deel van de kap. Maak de afdekking los door de schroevendraaier voorzichtig omlaag te bewegen. Het sleepoog is opgebor ...

Modellen: