Peugeot 308: Noodoproep of Pechhulp - Veiligheid - Peugeot 308 - InstructieboekjePeugeot 308: Noodoproep of Pechhulp

Noodoproep of Pechhulp

Peugeot Connect SOS

Druk in geval van nood langer dan 2 seconden op deze toets.

Het knipperen van het groene ledlampje en een geluidssignaal bevestigen dat de oproep naar de alarmcentrale "Peugeot Connect SOS"* is verstuurd.

Door deze toets meteen opnieuw in te drukken, wordt de oproep geannuleerd.

Het groene ledlampje dooft.

Het groene ledlampje blijft branden (zonder te knipperen) wanneer de verbinding tot stand is gebracht.

Aan het einde van het gesprek gaat het lampje uit.

De alarmcentrale "Peugeot Connect SOS" lokaliseert onmiddellijk uw auto, neemt in uw landstaal contact met u op** en roept indien nodig de hulp in van de bevoegde hulpdiensten**. In landen waar de alarmcentrale niet operationeel is of wanneer de lokalisatie uitdrukkelijk is geweigerd, wordt de oproep meteen doorgestuurd naar de hulpdiensten (112), zonder lokalisatie.

Wanneer de elektronische eenheid airbags een botsing heeft waargenomen, wordt onafhankelijk van het eventueel afgaan van de airbags, automatisch een noodoproep gedaan.

 

Indien u gebruikmaakt van de dienst Peugeot Connect Packs met SOSpakket en pechhulpservice, beschikt u over aanvullende diensten via uw persoonlijke pagina MyPeugeot op de internetsite voor uw land.

* Afhankelijk van de algemene gebruiksvoorwaarden, die u bij uw verkooppunt kunt opvragen, en de technische beperkingen van het systeem.
** Afhankelijk van de geografische dekking van "Peugeot Connect Assistance" en "Peugeot Connect SOS" en van de officiële landstaal die door de eigenaar van de auto is gekozen.

De lijst van de landen waar het systeem werkzaam is en de lijst van beschikbare diensten PEUGEOT CONNECT kunt u bij uw verkooppunt opvragen of op www.peugeot.

nl bekijken.

Werking van het systeem

Bij het aanzetten van het contact, gaat het groene lampje 3 seconden branden. Dit duidt op een goede werking van het systeem.

Voor alle landen uitgezonderd Rusland, Wit-Rusland en Kazachstan.

Het rode lampje knippert en dooft vervolgens: er is een storing in het systeem.

Het rode lampje blijft branden: de noodbatterij moet worden vervangen.

Voor Rusland, Wit-Rusland en Kazachstan

Het rode lampje blijft branden: er is een storing in het systeem.

Het rode lampje knippert: de noodbatterij moet worden vervangen.

In beide gevallen is het mogelijk dat de Urgence-oproep of Assistance-oproep niet meer werkt.

Neem zo snel mogelijk contact op met een gekwalificeerde werkplaats.

Bij een storing in dit systeem kan er met de auto worden gereden.

Peugeot Connect Assistance

Druk langer dan 2 seconden op deze toets voor het aanvragen van hulp bij het stranden van de auto.

Een gesproken bericht bevestigt dat de oproep is verstuurd**.

Door deze toets meteen opnieuw in te drukken, wordt de aanvraag geannuleerd.

Dit wordt bevestigd door een gesproken bericht.

Geolokalisatie

U kunt de geolokalisatie uitschakelen door gelijktijdig op de toetsen "Peugeot Connect SOS" en "Peugeot Connect Assistance" te drukken en vervolgens op "Peugeot Connect Assistance" te drukken om te bevestigen.

Druk om de geolokalisatie weer in te schakelen nogmaals gelijktijdig op de toetsen "Peugeot Connect SOS" en "Peugeot Connect Assistance"en vervolgens op "Peugeot Connect Assistance" om te bevestigen.

Wanneer u uw auto buiten het PEUGEOT-netwerk hebt gekocht, raden wij u aan de aanwezigheid van deze diensten bij het netwerk te laten controleren en eventueel configureren.

In een meertalig land kunt u het systeem laten configureren in de officiële landstaal van uw voorkeur.

 

Om technische redenenen, zoals het verbeteren van de diensten PEUGEOT CONNECT, behoudt de fabrikant zich het recht voor om op elk willekeurig moment het telematicasysteem in de auto te wijzigen.

** Afhankelijk van de geografische dekking van "Peugeot Connect Assistance" en "Peugeot Connect SOS" en van de officiële landstaal die door de eigenaar van de auto is gekozen.

De lijst van de landen waar het systeem werkzaam is en de lijst van beschikbare diensten PEUGEOT CONNECT kunt u bij uw verkooppunt opvragen of op www.peugeot.nl bekijken.

Claxon

Claxon

Zie ook:

Opel Astra. Elektrische stoelverstelling
Waarschuwing Wees voorzichtig met de elektrische stoelverstelling. Er bestaat gevaar voor letsel, vooral voor kinderen. Er kunnen voorwerpen bekneld raken. Houd de stoelen tijdens het ...

KIA Cee'd. Zekeringen
Het elektrisch systeem van een auto is tegen overbelasting beveiligd door middel van zekeringen. Deze auto heeft 3 (of 4) zekeringkasten, één in het zijpaneel aan bestuurderszijde en de ...

Modellen: