Peugeot 308: Waarschuwing bij kans op aanrijding - Waarschuwing bij kans op aanrijding, automatisch noodremsysteem - Rijden - Peugeot 308 - InstructieboekjePeugeot 308: Waarschuwing bij kans op aanrijding

Dit systeem waarschuwt de bestuurder als er kans is op een aanrijding met de voorligger.

Waarschuwing bij kans op aanrijding

Dit systeem werkt vanaf 30 km/h en alleen bij detectie van een object dat in dezelfde richting als uw auto rijdt.

Stilstaande objecten worden niet gedetecteerd. De radar van het systeem bevindt zich aan de voorzijde van de auto .

 

Dit systeem is ontworpen om de veiligheid tijdens het rijden te vergroten.

Het is de taak van de bestuurder constant alert te zijn op de verkeerssituatie en de afstand en snelheid ten opzichte van andere voertuigen in te schatten.

Het waarschuwingssysteem kans op aanrijding is een hulpmiddel voor de bestuurder die echter te allen tijde zijn aandacht op het verkeer moet blijven vestigen.

Waarschuwing bij kans op aanrijding

Het waarschuwingssysteem bij kans op aanrijding kan door de bestuurder worden inen uitgeschakeld.

Op de secundaire pagina van het menu "Rijhulpsystemen":

Instellen van de activering van de waarschuwing

Het moment dat de waarschuwing wordt geactiveerd, bepaalt de manier waarop u wordt gewaarschuwd voor een voorligger.

U kunt kiezen uit een van de drie volgende standen:

Instellen van de activering van de waarschuwing

Op de secundaire pagina van het menu "Rijhulpsystemen":

Druk op het vergrootglas.

Instellen van de activering van de waarschuwing

Waarschuwingen

Afhankelijk van de door het systeem gesignaleerde kans op een aanrijding en het geselecteerde moment van waarschuwen, zijn er meerdere niveaus voor de waarschuwing.

Niveau 1: alleen een visuele waarschuwing (oranje) die aangeeft dat u uw voorligger zeer dicht bent genaderd. De melding " Auto dichtbij " wordt weergegeven.

Dit waarschuwingsniveau is gebaseerd op de afstand in tijd tussen uw auto en uw voorligger.

Niveau 2: visuele waarschuwing (rood) met geluidssignaal, die u waarschuwt dat een aanrijding dreigt.

De melding " Remmen! " wordt weergegeven.

Dit waarschuwingsniveau is gebaseerd op de tijd vГіГіr een aanrijding. Daarbij wordt rekening gehouden met de richting van de auto, de snelheid van uw auto en die van uw voorligger, de weersomstandigheden, de rijomstandigheden (in een bocht, intrappen van pedalen, enz.) zodat de waarschuwing op het meest geschikte moment wordt geactiveerd.

Het waarschuwingssysteem "kans op aanrijding" is een hulpsysteem voor de bestuurder die desondanks waakzaam moet blijven.

 

De overgang naar een volgend waarschuwingsniveau vindt plaats als de rijsituatie ongewijzigd blijft (ongewijzigde snelheden, geen wisseling van rijstrook...)

 

Als uw auto een voorligger te snel nadert, wordt het eerste waarschuwingsniveau mogelijk niet weergegeven: waarschuwingsniveau 2 wordt direct weergegeven.

Bovendien wordt waarschuwingsniveau 1 nooit weergegeven als de stand "Dichtbij" is ingesteld.

Slechte weersomstandigheden (zware regenval, sneeuw die zich voor de radar heeft opgehoopt) kunnen de werking van het systeem in de weg staan. In dat geval wordt de waarschuwingsmelding "SYSTEEM NIET ACTIEF: Weinig zicht" weergegeven. De functie is weer beschikbaar als de melding verdwijnt.

Zie ook:

Toyota Auris. Startblokkering
De sleutels van de auto zijn uitgerust met ingebouwde transponderchips die voorkomen dat de motor gestart kan worden met een sleutel die niet in een eerder stadium geregistreerd is in de boordcompu ...

Ford Focus. Over SYNC
Met het systeem is interactie met de entertainment-, informatie- en communicatiesystemen van uw voertuig mogelijk via spraakcommando's en het aanraakscherm. Het systeem biedt eenvoudige inte ...

Modellen: