Toyota Auris: Overzicht van de functie - LDA (Lane Departure
Alert) - Toyota Safety Sense - Rijden - Toyota Auris - InstructieboekjeToyota Auris: Overzicht van de functie

Als wordt gereden op wegen met witte (gele) lijnen, waarschuwt deze functie de bestuurder als de auto de rijstrook dreigt te verlaten.

Het LDA-systeem herkent zichtbare witte (gele) lijnen met de sensor voor aan de bovenzijde van de voorruit.

Werking Lane Departure Alert

Wanneer het systeem vaststelt dat de auto de rijstrook dreigt te verlaten, wordt een waarschuwing weergegeven op het multi-informatiedisplay en klinkt de waarschuwingszoemer om de bestuurder te waarschuwen.

Wanneer de waarschuwingszoemer klinkt, controleer dan de situatie op de weg en bedien het stuurwiel voorzichtig om weer naar het midden tussen de witte (gele) lijnen terug te keren.

Toyota Safety Sense

WAARSCHUWING

■Voordat u het LDA-systeem gebruikt Vertrouw niet uitsluitend op het LDA-systeem. De LDA is geen systeem dat de auto automatisch bestuurt of de hoeveelheid aandacht die moet worden besteed aan het gebied voor de auto beperkt. De bestuurder dient altijd volledige verantwoordelijkheid te nemen voor een veilig rijgedrag door de omgeving steeds goed in de gaten te houden en het stuurwiel te bedienen om de rijrichting van de auto te corrigeren. Zorg ook voor voldoende pauzes als u moe bent, bijvoorbeeld als u langere tijd heeft gereden.

Als u niet op de juiste manier rijdt en niet goed oplet, kunt u een ongeval veroorzaken, waardoor ernstig letsel kan ontstaan.

■Onbedoelde werking van de LDA vermijden Als u het LDA-systeem niet gebruikt, zet het systeem dan uit met de toets LDA.

■Voorkomen van storingen in het LDA-systeem en onbedoeld uitgevoerde handelingen

Zie ook:

Toyota Auris. Parkeerrem
Bedieningsinstructies Activeer de parkeerrem door de parkeerremhendel helemaal aan te trekken terwijl u het rempedaal intrapt. Deactiveer de parkeerrem door de hendel iets omhoog te trek ...

Toyota Auris. Overzicht van functies
Met de cruise control kan een ingestelde snelheid worden vastgehouden zonder dat hiervoor het gaspedaal hoeft te worden bediend. Controlelampjes Cruise control-schakelaar Instellen van d ...

Modellen: