Toyota Auris: Reinigen en beschermen
van het interieur van
uw auto - Onderhoud en verzorging - Onderhoud en
verzorging - Toyota Auris - InstructieboekjeToyota Auris: Reinigen en beschermen van het interieur van uw auto

Toyota Auris / Toyota Auris - Instructieboekje / Onderhoud en verzorging / Onderhoud en verzorging / Reinigen en beschermen van het interieur van uw auto

Voer het volgende uit om het interieur van uw auto te beschermen en in perfecte staat te houden:

Beschermen van het interieur

Schoonmaken van lederen bekleding

Schoonmaken van kunstleder

■Onderhoud van lederen bekleding Om het leder in een goede conditie te houden, raadt Toyota u aan het twee keer per jaar schoon te maken.

■Schoonmaken van de vloerbedekking Er zijn verschillende reinigingsmiddelen op schuimbasis in de handel verkrijgbaar.

Gebruik een spons of een borstel om het schuim aan te brengen. Wrijf met elkaar overlappende cirkels. Gebruik geen water. Veeg vuile oppervlakken schoon en laat ze drogen. Het beste resultaat wordt verkregen als de vloerbedekking zo droog mogelijk wordt gehouden.

■Veiligheidsgordels Maak de veiligheidsgordels schoon met een mild sop, lauw water en een doek of spons. Controleer ook de gordels regelmatig op overmatige slijtage, rafels en scheuren.

WAARSCHUWING

■Water in de auto

■Reinigen van het interieur (met name het dashboard) Gebruik geen autowas of lakcleaner. Het dashboard kan in de voorruit worden weerkaatst; hierdoor kan het gezichtsveld van de bestuurder worden belemmerd wat een ernstig ongeval tot gevolg kan hebben.

OPMERKING

■Reinigingsmiddelen

■Voorkomen van beschadiging van lederen bekleding Neem de volgende voorzorgsmaatregelen in acht om beschadiging en vroegtijdige slijtage van lederen bekleding te voorkomen:

■Water op de vloerbedekking Was de vloerbedekking van de auto niet met water.

Water dat in contact komt met elektrische onderdelen boven of onder de vloerbedekking, kan schade aan de verschillende systemen van de auto veroorzaken, bijvoorbeeld aan het audiosysteem. Water kan bovendien roest aan de carrosserie veroorzaken.

■Schoonmaken van de binnenzijde van de achterruit

Zie ook:

Opel Astra. Wiel verwisselen
Sommige auto's hebben in plaats van een reservewiel een bandenreparatieset. De onderstaande voorbereidingen treffen en de instructies opvolgen: Auto op een vlakke, stevige en slipvrije onde ...

Toyota Auris. Overige functies
■ Schakelen tussen buitenluchtmodus en recirculatiemodus Druk op . Iedere keer als op wordt gedrukt, schakelt de luchttoevoer tussen de buitenluchtmodus (controlelampje uit) en de recir ...

Modellen: