Toyota Auris: Veranderen van de standen van het contact - Contactslot (auto's zonder
Smart entry-systeem
en startknop) - Rijprocedures - Rijden - Toyota Auris - InstructieboekjeToyota Auris: Veranderen van de standen van het contact

 1. UIT
  Het stuurwiel is geblokkeerd en de sleutel kan worden verwijderd.

  (Auto's met Multidrive CVT: de sleutel kan alleen worden verwijderd als de selectiehendel in stand P staat.)

 2. ACC
  Sommige elektrische componenten zoals het audiosysteem kunnen worden gebruikt.
 3. AAN
  Alle elektrische componenten kunnen worden gebruikt.
 4. START
  Motor starten.

Rijprocedures

■Als de motor niet aanslaat De startblokkering is mogelijk niet uitgeschakeld.

Neem contact op met een erkende Toyota-dealer of hersteller/reparateur of een andere naar behoren gekwalificeerde en uitgeruste deskundige.

■Wanneer het stuurslot niet kan worden ontgrendeld

Soms kan de sleutel bij het starten moeilijk vanuit UIT worden gedraaid. Draai het stuurwiel enigszins naar links of naar rechts om het stuurslot te ontgrendelen.

Rijprocedures

■Waarschuwingssysteem sleutel in contactslot Wanneer u het bestuurdersportier opent terwijl het contact in stand ACC of UIT staat, klinkt er een zoemer die u helpt herinneren dat u de sleutel moet verwijderen.

WAARSCHUWING

■Bij het starten van de motor Start de motor altijd terwijl u in de bestuurdersstoel zit. Trap nooit het gaspedaal in terwijl u de motor start.

Als u dat wel doet, kan dat leiden tot een ongeval waarbij ernstig letsel kan ontstaan.

■Wees voorzichtig tijdens het rijden Zet het contact nooit UIT tijdens het rijden. Als in een noodgeval de motor moet worden uitgezet terwijl de auto nog rijdt, zet dan het contact in stand ACC. Als de motor wordt uitgeschakeld tijdens het rijden kan een ongeval het gevolg zijn.

OPMERKING

■Voorkomen van ontlading van de accu Laat het contact niet gedurende langere tijd in stand ACC of AAN staan wanneer de motor niet draait.

■Bij het starten van de motor

Zie ook:

Toyota Auris. Overige functies
■ Schakelen tussen buitenluchtmodus en recirculatiemodus Druk op . Iedere keer als op wordt gedrukt, schakelt de luchttoevoer tussen de buitenluchtmodus (controlelampje uit) en de recir ...

Ford Focus. Live verkeersberichten
Live verkeersberichten biedt actuele verkeersinformatie waarmee u de snelste route naar uw bestemming kunt plannen. Voor live verkeersberichten moet u een actief abonnement hebben. ...

Modellen: