Citroen C4: Dodehoekbewaking - Rijden - Citroen C4 - InstructieboekjeCitroen C4: Dodehoekbewaking

Dodehoekbewaking

Deze rijhulp waarschuwt de bestuurder wanneer zich een ander voertuig in de dode hoek van zijn auto bevindt, dat een potentieel gevaar betekent.

Het systeem dient als hulp voor de bestuurder maar kan nooit een vervanging zijn voor de spiegels.

De bestuurder blijft te allen tijde verantwoordelijk voor het op tijd waarnemen wat er zich achter hem bevindt, het inschatten van de snelheid en afstand van achteropkomend verkeer en de beslissing of hij al dan niet veilig van rijstrook kan wisselen.

Het systeem dient als een hulp voor de bestuurder en geeft alleen waarschuwingen.

Dodehoekbewaking

In de buitenspiegel aan de zijde waar zich dat voertuig bevindt, brandt dan permanent een lampje:

Inschakelen

Inschakelen

Sensoren in de voor- en achterbumper controleren de dode hoek van de auto.

Indien een persoon, een fietser of een voertuig zich in de dode hoek van het voertuig bevindt, zal er een waarschuwingslampje gaan branden in de linker- of rechterbuitenspiegel (afhankelijk van de situatie) onder de volgende voorwaarden: Dit gebeurt als aan de volgende voorwaarden is voldaan:

Inschakelen

Er wordt geen waarschuwingssignaal afgegeven in de volgende situaties:

Inschakelen

Inschakelen

Bij het afzetten van het contact wordt de status van het systeem opgeslagen.

De dodehoekbewaking wordt automatisch uitgeschakeld als u een aanhanger trekt met een door het CITROËN-netwerk gehomologeeerde trekhaak.

Storingen

Bij een storing in het systeem gaat het verklikkerlampje in de schakelaar enkele seconden knipperen; vervolgens gaat het uit.

Raadpleeg het CITROËN-netwerk of een gekwalificeerde werkplaats.

Bij slechte weersomstandigheden (zware regen, hagel enz.) kan het systeem tijdelijk minder nauwkeurig werken.

Vooral het rijden op een nat wegdek of van een droog wegdek op een nat wegdek terechtkomen kan tot een vals alarm leiden (zo kan een wolk waterdruppels in de dode hoek worden aangezien voor een voertuig).

Let er bij slecht weer en in de winter altijd op dat de sensoren niet met modder, sneeuw of ijs bedekt zijn.

Plak geen stickers of andere zaken op het gedeelte onder de buitenspiegels waar de waarschuwingslampjes zitten, omdat de de dodehoekbewaking dan mogelijk niet goed werkt. Dit geldt ook voor de detectiezones op de voor- en achterbumper.

Zie ook:

Ford Focus. Achterbank - Stationwagon
De rugleuningen neerklappen WAARSCHUWINGKlap een stoel niet in als er iemand op zit. Als u deze instructie negeert, kan dat verwondingen tot gevolg hebben. Als u de rugleuning neerklapt, moet u ...

KIA Cee'd. Motorkap
Motorkap openen 1. Trek aan de ontgrendelknop om de motorkap te ontgrendelen. De motorkap komt iets omhoog. WAARSCHUWING Parkeer de auto op een vlakke ondergrond, zet de motor uit, zet ...

Modellen: