Citroen C4: Lichtschakelaar - Verlichting en zicht - Citroen C4 - InstructieboekjeCitroen C4: Lichtschakelaar

Met de lichtschakelaar kunt u de verlichting van de auto selecteren en inschakelen.

Hoofdverlichting

De lichtschakelaar heeft verschillende standen om de zichtbaarheid van de auto en het zicht van de bestuurder aan te passen aan de omgeving:

Onder bepaalde weersomstandigheden (lage temperatuur, vochtigheid) kan zich een laagje condens aan de binnenzijde van de koplampen en de achterlichten vormen; dit verdwijnt enkele minuten na het ontsteken van de koplampen.

Aanvullende verlichting

Uw auto is voorzien van aanvullende verlichting voor specifieke rijomstandigheden:

Instellingen

U kunt bepaalde functies afzonderlijk instellen:

Reizen naar het buitenland Halogeen- en xenonlampen Wanneer u uw auto gaat gebruiken in een land waarin het verkeer aan de andere kant van de weg rijdt, moet de afstelling van de dimlichten worden gewijzigd om te voorkomen dat tegemoetkomend verkeer wordt verblind.

Raadpleeg het CITROËN-netwerk of een gekwalificeerde werkplaats.

Handbediende functies

Uitvoering zonder automatische inschakeling

Uitvoering zonder automatische inschakeling

Uitvoering met automatische inschakeling

Uitvoering met automatische inschakeling

De lichtschakelaar bestaat uit de ring A en de hendel B.

A. Ring voor de selectie van de stand van de hoofdverlichting: draai aan de ring om het symbool van de gewenste stand tegenover het merkteken te zetten.

Lichten uit (afgezet contact) / Dagrijverlichting (draaiende motor).

Automatische verlichting.

Parkeerlicht.

Dimlicht of grootlicht.

B. Trek de hendel naar u toe om over te schakelen van dim- naar grootlicht en terug.

Als de verlichting is uitgeschakeld of wanneer alleen de parkeerlichten zijn ingeschakeld, kunt u een lichtsignaal geven door de hendel naar u toe te trekken.

Verklikkerlampjes

Een verklikkerlampje op het instrumentenpaneel geeft aan dat de geselecteerde verlichting is ingeschakeld.

Uitvoering met alleen mistachterlichten

Uitvoering met alleen mistachterlichten

Uitvoering met mistlampen vóór en mistachterlichten

Uitvoering met mistlampen vóór en mistachterlichten

C. Ring voor de selectie van de mistverlichting.

De mistverlichting werkt in combinatie met dimlicht en grootlicht.

mistachterlicht

De mistachterlichten werken alleen in combinatie met ingeschakeld dimlicht of grootlicht.

Als de verlichting automatisch wordt ingeschakeld (uitvoeringen met de stand AUTO), blijven het dimlicht en de parkeerlichten branden zolang de mistachterlichten branden.

Mistlampen vóór en mistachterlichten Verdraai ring C:

Als de verlichting automatisch wordt uitgeschakeld (uitvoeringen met automatische verlichting) of als het dimlicht handmatig wordt uitgeschakeld, blijven de mistverlichting en de parkeerlichten branden.

Bij helder of regenachtig weer, zowel overdag als 's nachts, zijn de mistlampen vóór en de mistachterlichten verblindend voor medeweggebruikers en daarom niet toegestaan.

U moet zelf inschatten wanneer u de mistlampen moet inschakelen, omdat mogelijk de lichtsterktesensor van de automatische verlichting ondanks eventueel aanwezige mist toch voldoende licht kan constateren.

Vergeet niet de mistlampen uit te zetten zodra ze niet meer nodig zijn.

 

Uitschakelen van de verlichting bij afzetten van het contact Als u het contact afzet, worden alle lichten automatisch uitgeschakeld, behalve als de automatische "follow me home"-verlichting is geactiveerd.

 

Aanzetten van de verlichting na afzetten van het contact Om de verlichting weer aan te zetten, draait u de ring A in de stand "0"- lichten gedoofd, en kiest u vervolgens de door u gewenste stand.

Als het bestuurdersportier wordt geopend, klinkt er een geluidssignaal om aan te geven dat de verlichting nog brandt.

De verlichting gaat vanzelf na enige tijd uit; hoe lang dit duurt is afhankelijk van de laadtoestand van de accu (overgang naar eco-modus).

Handbediende follow me home-verlichting

Deze functie zorgt ervoor dat na het afzetten van het contact de dimlichten nog even blijven branden om het uitstappen in het donker te vergemakkelijken.

Handbediende follow me home-verlichting

Inschakelen

Uitschakelen

Na het vergrendelen van de auto wordt de handbediende follow me home-verlichting na een bepaalde tijd automatisch uitgeschakeld

Parkeerlichten

De zijkant van de auto wordt gemarkeerd door het inschakelen van de parkeerlichten aan de kant van het verkeer.

Parkeerlichten

Volgens uitvoering: duw de lichtschakelaar binnen één minuut na het afzetten van het contact omhoog of omlaag om de parkeerlichten aan de kant van het verkeer in te schakelen (voorbeeld: rechts van de weg parkeren: lichtschakelaar omlaag duwen; parkeerlichten links gaan branden).

Het inschakelen wordt bevestigd door een geluidssignaal en het branden van het verklikkerlampje van de desbetreffende richtingaanwijzer op het instrumentenpaneel.

Zet om de parkeerlichten uit te schakelen de lichtschakelaar in de middelste stand.

Dagrijverlichting

Dagrijverlichting

De dagrijverlichting wordt automatisch ingeschakeld als de motor wordt gestart zodat de auto overdag beter zichtbaar is voor de overige weggebruikers.

Voor de dagrijverlichting zijn specifieke lichtunits gemonteerd.

Zie ook:

KIA Cee'd. Werking systeem
Ventilatie 1. Zet de luchtcirculatieknop in stand ( ). 2. Schakel de stand BUITENLUCHT in met de luchttoevoertoets. 3. Stel de temperatuur in op de gewenste waarde. 4. Zet de aanjager op de ...

Citroen C4. Achterklep
Openen Afhankelijk van de configuratie worden alle portieren of alleen de achterklep ontgrendeld. Volledige ontgrendeling Druk na het ontgrendelen van alle portieren of de achterklep of t ...

Modellen: