Ford Focus: Automatische grootlichtregeling - Verlichting - Ford Focus - InstructieboekjeFord Focus: Automatische grootlichtregeling

Ford Focus / Ford Focus - Instructieboekje / Verlichting / Automatische grootlichtregeling

WAARSCHUWING

Het systeem is niet bedoeld om de bestuurder te ontheffen van zijn plicht om tijdens het rijden voorzichtig en oplettend te zijn. U moet het systeem wellicht negeren als het systeem het grootlicht niet in- of uitschakelt.

Mogelijk dient u het systeem te deactiveren wanneer u andere weggebruikers nadert.

Mogelijk dient u het systeem te deactiveren bij slecht weer.

Gebruik het systeem niet bij slecht zicht, bijvoorbeeld mist, zware regenval, opspattend water en sneeuw.

Indien de lampen van tegemoetkomende voertuigen achter obstakels verborgen zijn, zoals bijvoorbeeld vangrails, is het mogelijk dat het systeem het grootlicht niet uitschakelt.

Controleer en vervang ruitenwisserbladen regelmatig om ervoor te zorgen dat de camerasensor vrij zicht heeft. De ruitenwisserbladen moeten de juiste lengte hebben.

Over automatische grootlichtregeling

Het systeem is ontworpen om het grootlicht in te schakelen wanneer aan al deze voorwaarden is voldaan:

Het systeem is ontworpen om het grootlicht uit te schakelen wanneer aan één van deze voorwaarden is voldaan:Grootlichtkoplampen automatisch in- en uitschakelen

Om het systeem in of uit te schakelen, gebruikt u de bedieningstoetsen voor het informatiedisplay op het stuurwiel om het volgende te selecteren:

Menu-item Handeling
Instellingen Druk op de menutoets.
Voertuiginstellingen Druk op de OK-toets.
Verlichting Druk op de OK-toets.
Automatisch groot licht Druk op de OK-toets.

Automatische controlelamp grootlicht

Gaat branden om te bevestigen wanneer het systeem klaar is voor assistentie.

Automatische grootlichtregeling onderdrukken

Duw de hendel weg van u om te wisselen tussen grootlicht en dimlicht.

Informatieberichten automatische grootlichtregeling

Mededeling Omschrijving
Zicht frontcamera is verminderd Glas schoonmaken De camera heeft verminderd zicht.Reinig de voorruit.Als het bericht blijft verschijnen, laat uw auto dan zo snel mogelijk controleren.
Frontcamera tijdelijk niet beschikbaar Er is een storing in de camera.Wacht een korte periode om de camera te laten afkoelen.Als het bericht blijft verschijnen, laat uw auto dan zo snel mogelijk controleren.
Zie ook:

Ford Focus. Kinderzitjes installeren - 4-deurs
WAARSCHUWINGExtreem gevaar! Gebruik een naar achteren gericht kinderzitje nooit op een stoel die beschermd wordt door een ervoor aangebrachte actieve airbag. Het kind kan dodelijke o ...

Ford Focus. Over SYNC
Met het systeem is interactie met de entertainment-, informatie- en communicatiesystemen van uw voertuig mogelijk via spraakcommando's en het aanraakscherm. Het systeem biedt eenvoudige inte ...

Modellen: