Ford Focus: De auto op vier wielen slepen - 6-traps 
	automatische transmissie - Aanhangers 
trekken - Ford Focus - InstructieboekjeFord Focus: De auto op vier wielen slepen - 6-traps automatische transmissie

Ford Focus / Ford Focus - Instructieboekje / Aanhangers trekken / De auto op vier wielen slepen - 6-traps automatische transmissie

WAARSCHUWING

U moet het contact aanzetten als uw auto wordt gesleept. Als u deze waarschuwing negeert, kan dit ernstig letsel of de dood tot gevolg hebben.

Zorg dat de keuzehendel van de transmissie in de stand N staat. Als u deze waarschuwing negeert, kan transmissieschade ontstaan met een botsing of letsel als gevolg.

De rem- en stuurbekrachtiging werken niet, tenzij de motor draait. Trap het rempedaal harder in en houd rekening met de langere remweg en het zwaarder sturen. Als u niet voorzichtig bent, kan dit leiden tot een botsing of letsel.

Als uw auto een stuurslot heeft, moet u zorgen dat het contact in de stand accessoire of aan staat voordat u de auto sleept.

Te veel spanning op een sleepkabel kan uw auto of de trekkende auto beschadigen.

Sleep uw auto niet als de omgevingstemperatuur lager is dan ºC.

Sleep uw auto niet achterwaarts.

Slepen in geval van nood

Als uw auto in panne staat en er geen toegang is tot verrijdbare onderstellen, een takelwagen of een transportvoertuig met laadbed, mag de auto worden gesleept met alle wielen op de grond. Dat mag u in de volgende omstandigheden doen:

N.B.: Als u harder dan 50km/h wilt rijden en verder dan 80km wilt slepen, moeten de aandreven wielen omhoog worden gezet.

N.B.: Wij raden aan dat u de auto niet met de aangedreven wielen op de grond sleept. Is het echter nodig om de auto van een gevaarlijke plek te verwijderen, sleep uw auto dan niet met snelheden boven 50km/h of verder dan 80km.

WAARSCHUWING

Gebruik bij een mechanische transmissieschade geen dolly onder één van de assen. De auto moet met alle wielen omhoog op een vlakke ondergrond worden gezet.

Trek rustig en soepel zonder rukken op.

U mag alleen het sleepoog gebruiken dat bij uw auto werd geleverd. Zie Sleeppunten.

Sleepkabels of sleepbalken moeten aan dezelfde kant worden geplaatst. Bijvoorbeeld sleeppunt rechtsachter verbonden met sleeppunt rechtsvoor.

U moet een sleepkabel of een sleepbalk gebruiken die sterk genoeg is voor het gewicht van de takelwagen en de auto die wordt gesleept.

N.B.: Een sleepstang is de veiligste manier om een auto te slepen.

Het gewicht de auto die wordt gesleept mag niet hoger zijn dan het gewicht van de takelwagen.

Zie ook:

Ford Focus. Display in hemelbekleding
Het systeem geeft informatie weer op een weergavescherm in uw gezichtsveld, zodat u uw aandacht op de weg kunt houden. U kunt selecteren welke informatie door het systeem wordt weerge ...

Ford Focus. Stabiliteitsregeling
Werking WAARSCHUWING Het systeem is bedoeld om de bestuurder te helpen. Het systeem is niet bedoeld ter vervanging van uw aandacht en inschattingsvermogen. U bent nog steeds verantwoo ...

Modellen: