Ford Focus: Hulpsysteem voor mogelijke botsingen - Rijhulpmiddelen - Ford Focus - InstructieboekjeFord Focus: Hulpsysteem voor mogelijke botsingen

Ford Focus / Ford Focus - Instructieboekje / Rijhulpmiddelen / Hulpsysteem voor mogelijke botsingen

WAARSCHUWING

U bent steeds verantwoordelijk voor de bediening van uw auto. Het systeem is bedoeld als hulpmiddel en is ontheft de bestuurder niet van zijn plicht om tijdens het rijden voorzichtig en oplettend te zijn. Als u deze instructie niet opvolgt, kan dit leiden tot verlies van controle over de auto en al dan niet dodelijke verwondingen.

Het systeem werkt niet tijdens snel optrekken of scherp sturen. Als u niet voorzichtig bent, kan dit leiden tot een botsing of verwondingen.

Het systeem werkt mogelijk niet of werkt slechts beperkt bij koud en erg slecht weer. Sneeuw, ijs, regen, motregen en mist kunnen het systeem negatief beïnvloeden. Houd de camera vooraan en de radar vrij van sneeuw en ijs. Als u niet voorzichtig bent, kan dit leiden tot verlies van controle over de auto, ernstige of dodelijke verwondingen.

Het systeem werkt mogelijk niet goed als uw auto een voorruit heeft van een andere fabrikant dan Ford. Voer geen voorruitreparaties uit in de omgeving van de sensor.

Het systeem kan minder goed werken in situaties waarbij de camera beperkt kan detecteren. Deze situaties omvatten, maar zijn niet beperkt tot, direct zonlicht of laag staande zon, auto's 's nachts zonder achterlichten, ongebruikelijke voertuigtypes, voetgangers tegen een complexe achtergrond, rennende voetgangers, gedeeltelijk verborgen voetgangers of voetgangers die het systeem niet kan onderscheiden van een groep. Als u niet voorzichtig bent, kan dit leiden tot verlies van controle over de auto, ernstige of dodelijke verwondingen.

Met het Pre-Collision Assist-systeem met remondersteuning kunnen niet alle botsingen worden voorkomen. Vertrouw niet op dit systeem ter vervanging van uw inschattingsvermogen en de vereiste om een juiste afstand en snelheid aan te houden.

Het Pre-Collision Assist-systeem is actief wanneer uw auto sneller dan circa 5km/h rijdt. Voetgangersdetectie is actief bij snelheden tot 80km/h.

N.B.: Het systeem is niet bedoeld om dieren te detecteren.

N.B.: Het systeem is niet bedoeld om voertuigen of fietsers te detecteren die in een andere richting rijden.

Hulpsysteem voor mogelijke botsingen

Als uw auto een stationair voertuig, een voertuig of fietser die in dezelfde richting als uw auto rijdt of een voetganger op het pad van uw auto snel nadert, is het systeem ontworpen om drie functies te bieden.

Functieniveau Omschrijving
Waarschuwing Als het systeem actief is, knippert een waarschuwingslamp en klinkt er een waarschuwingssignaal.
Ondersteuning remsysteem Het systeem is ontworpen om de snelheid bij impact te minderen door de remmen voor te bereiden om snel te remmen. Het systeem schakelt de remmen niet automatisch in. Als u het rempedaal intrapt, kan het systeem aanvullende remkracht uitoefenen zodat de volledige remkracht wordt gebruikt, zelfs als u slechts licht op het rempedaal trapt.
Actief remmen - auto's zonder adaptieve snelheidsregeling Het systeem is ontworpen om te remmen als het een dreigende aanrijding detecteert. Dit kan helpen de impact bij een aanrijding te beperken of te voorkomen. Het systeem is actief bij snelheden tot 130km/h.
Actief remmen - auto's met adaptieve snelheidsregeling Het systeem is ontworpen om te remmen als het een dreigende aanrijding detecteert. Dit kan helpen de impact bij een aanrijding te beperken of te voorkomen.

Om actief remmen in of uit te schakelen, gebruikt u de bedieningstoetsen voor het informatiedisplay op het stuurwiel om het volgende te selecteren:

Menu-item Handeling
Bestuurdersas. Druk op de menutoets.
Pre-Collision Assist Druk op de OK-toets.
Active Braking Druk op de OK-toets.
Zie ook:

Toyota Auris. Overige voorzieningen in het interieur
Zonnekleppen Klap de zonneklep omlaag om deze in de vooruitgerichte stand te zetten. Klap de zonneklep omlaag, maak de klep los en draai deze naar de zijkant om de zonneklep in de zijd ...

Toyota Auris. Bij gebruik van de sleutel (auto's zonder Smart entry-systeem en startknop)
Uitklappen Druk op de knop om de sleutel uit te klappen. Inklappen Druk, om de sleutel op te bergen, op de knop en klap de sleutel in. Gebruik van de mechanische sleutel (auto's me ...

Modellen: