Ford Focus: Waarschuwing spookrijden - Rijhulpmiddelen - Ford Focus - InstructieboekjeFord Focus: Waarschuwing spookrijden

WAARSCHUWING

Het systeem is bedoeld om de bestuurder te helpen. Het systeem is niet bedoeld ter vervanging van uw aandacht en inschattingsvermogen. U bent nog steeds verantwoordelijk om tijdens het rijden voorzichtig en oplettend te zijn.

U blijft te allen tijde verantwoordelijk voor het besturen van de auto, de bewaking van het systeem en ingrijpen indien nodig. Als u niet voorzichtig bent, kan dit leiden tot verlies van controle over de auto, ernstige of dodelijke verwondingen.

Het systeem zal wellicht niet goed werken als de sensor is geblokkeerd. Houd de voorruit vrij.

Het systeem geeft een waarschuwing indien het detecteert dat u in de verkeerde richting rijdt op de afrit van een autosnelweg. Het systeem gebruikt een sensor achter de binnenspiegel om verkeersborden van verboden toegang te detecteren en maakt gebruik van informatie van het navigatiesysteem.

N.B.: Voer geen voorruitreparaties uit in de directe omgeving van de sensor.

N.B.: De verkeersbordgegevens verstrekt door het navigatiesysteem bevatten informatie die is opgenomen in de gegevenshouderuitgave.

N.B.: Het systeem is ontworpen om verkeersborden te herkennen conform het Verdrag van Wenen.

N.B.: Het systeem herkent wellicht niet alle verkeersborden en kan borden incorrect lezen.

N.B.: Het systeem werkt wellicht niet correct als uw auto is uitgerust met een niet door ons goedgekeurde wielophangingsset.

N.B.: Breng altijd Originele Ford Onderdelen aan wanneer gloeilampen voor de koplampen worden vervangen. Andere gloeilampen kunnen de prestaties van het systeem verminderen.

N.B.: Het systeem werkt niet in sommige landen. We raden aan dat u de beschikbaarheid van het systeem controleert voordat u het gebruikt.

Als het systeem detecteert dat u in de verkeerde richting rijdt op de afrit van een autosnelweg, wordt een bericht weergegeven in het informatiedisplay en klinkt een geluidssignaal. Het volume van het audiosysteem wordt gedempt en de routegeleiding van het navigatiesysteem wordt gepauzeerd.

N.B.: Onder koude en barre weersomstandigheden is het mogelijk dat het systeem niet werkt. Regen, sneeuw, opspattend water en grote contrasten in verlichting kunnen ervoor zorgen dat de sensor niet correct werkt.

N.B.: Het systeem werkt wellicht niet naar behoren in gebieden met constructiewerkzaamheden of nieuwe infrastructuur.

N.B.: In uitzonderlijke omstandigheden kan het systeem u waarschuwen als u niet in de verkeerde richting rijdt op de afrit van een autosnelweg.

Waarschuwing spookrijden in- of uitschakelen

Om de waarschuwing spookrijden in of uit te schakelen, gebruikt u de bedieningstoetsen voor het informatiedisplay op het stuurwiel om het volgende te selecteren:

Menu-item Handeling
Bestuurdersas. Druk op de menutoets.
Wrong Way Alert Druk op de OK-toets.

N.B.: Het systeem onthoudt de laatstgekozen instelling.

Informatiemeldingen waarschuwing spookrijden

Mededeling Handeling
Controleer rijrichting Het systeem heeft gedetecteerd dat u in de verkeerde richting rijdt op de afrit van een autosnelweg.Druk op de OK-toets.
Zie ook:

Opel Astra. Verwarmings- en ventilatiesysteem
Bedieningsorganen voor: temperatuur luchtverdeling , en luchtdebiet ontwasemen en ontdooien Temperatuur rood bereik : warm blauw bereik : koud De verwarming werkt pas optima ...

Peugeot 308. Algemeen
De airbags zijn speciaal ontworpen om de veiligheid van de inzittenden (uitgezonderd de middelste passagier achter) bij ernstige aanrijdingen te verbeteren. De airbags vormen een aanvulling op de ...

Modellen: