Ford Focus: Sensoren systeem voor adaptieve snelheidsregeling - Adaptieve cruise control gebruiken - 
	Auto's zonder: Stop-and-Go - Snelheidsregeling - Ford Focus - InstructieboekjeFord Focus: Sensoren systeem voor adaptieve snelheidsregeling

WAARSCHUWING

Het systeem zal wellicht niet goed werken als de sensor is geblokkeerd. Houd de voorruit vrij.

 Sensoren systeem voor adaptieve snelheidsregeling

De camera is achter de binnenspiegel gemonteerd.

Sensoren systeem voor adaptieve snelheidsregeling

De radar bevindt zich achter de grille, onder de kentekenplaat.

Een bericht geeft aan dat iets de radarsignalen van de sensor blokkeert.Het systeem kan geen voorligger detecteren en werkt niet wanneer de sensor geblokkeerd wordt.

N.B.: U kunt de sensor niet zien, deze zit achter een frontpaneel.

Houd de voorzijde van de auto vrij van vuil, metalen plaatjes of voorwerpen. Beschermers tegen steenslag en achteraf gemonteerde lampen kunnen de sensor ook blokkeren.

Oorzaak Handeling
Het oppervlak van de radar in de radiateurgrille is vuil of geblokkeerd. Maak de radiateurgrille voor de radar schoon of verwijder eventuele blokkades.
Het oppervlak van de radar is schoon, maar het bericht blijft in het display staan. Wacht even. Het kan een paar minuten duren voordat de radar merkt dat de sensor niet meer geblokkeerd wordt.
Hevige regen of sneeuw verstoort de radarsignalen. Gebruik het systeem niet in dergelijke omstandigheden, omdat voorliggers mogelijk niet worden gedetecteerd.
Opspattend water, sneeuw of ijs op het wegdek verstoort de radarsignalen. Gebruik het systeem niet in dergelijke omstandigheden, omdat voorliggers mogelijk niet worden gedetecteerd.
U bevindt zich in de woestijn of in een afgelegen gebied zonder andere voertuigen en zonder voorwerpen langs de weg. Wacht even of schakel over op normale snelheidsregeling.

Wegens de aard van radartechnologie kan een bericht worden weergegeven dat de sensor is geblokkeerd wanneer de sensor niet is geblokkeerd. Dit kan bijvoorbeeld gebeuren wanneer u rijdt in afgelegen landelijke omgevingen of in de woestijn. Een valse blokkade lost zichzelf op of wordt gewist nadat u het contact uitzet en weer aanzet.

Zie ook:

Toyota Auris. Extra opbergvakken opzij (indien aanwezig)
De inzetbakken aan de zijkant kunnen worden verwijderd wanneer de afdekplaat in de laagste stand is geplaatst. Verwijderen van de bagageafdekking Neem de koordjes los. Verwijder ...

Ford Focus. Algemene informatie
WAARSCHUWING Werk niet aan een warme motor.Schakel het contact uit en schakel de parkeerrem in. Raak onderdelen van het elektronisch ontstekingssysteem bij aangezet contact of draaiende motor ...

Modellen: