Ford Focus: Adaptieve cruise control gebruiken - 
	Auto's zonder: Stop-and-Go - Snelheidsregeling - Ford Focus - InstructieboekjeFord Focus: Adaptieve cruise control gebruiken - Auto's zonder: Stop-and-Go

Ford Focus / Ford Focus - Instructieboekje / Snelheidsregeling / Adaptieve cruise control gebruiken - Auto's zonder: Stop-and-Go

WAARSCHUWING

U bent steeds verantwoordelijk voor de bediening van uw auto. Het systeem is bedoeld als hulpmiddel en is ontheft de bestuurder niet van zijn plicht om tijdens het rijden voorzichtig en oplettend te zijn. Als u deze instructie niet opvolgt, kan dit leiden tot verlies van controle over de auto en al dan niet dodelijke verwondingen.

Let altijd goed op veranderende omstandigheden op de weg als u de adaptieve snelheidsregeling gebruikt. Het systeem vormt geen vervanging voor aandachtig rijden. Als u niet op de weg let, kan dit leiden tot een botsing of ernstig of fataal letsel.

Adaptieve snelheidsregeling detecteert wellicht geen stilstaande voertuigen of voertuigen die langzamer rijden dan 10km/h.

Gebruik de adaptieve snelheidsregeling niet wanneer u de snelweg oprijdt of verlaat, op wegen met kruispunten of rotondes of andere weggebruikers dan voertuigen of op bochtige, gladde, onverharde wegen of steile hellingen.

Gebruik het systeem niet wanneer u een aan aanhanger sleept met een achteraf aangesloten elektronisch remsysteem voor aanhangers. Als u deze instructie niet opvolgt, kan dit leiden tot verlies van controle over de auto en al dan niet dodelijke verwondingen.

Adaptieve snelheidsregeling is geen aanrijdingswaarschuwings- of aanrijdingsvoorkomingssysteem.

Adaptieve snelheidsregeling detecteert geen voetgangers of voorwerpen op de weg.

Adaptieve snelheidsregeling detecteert geen tegenliggers in dezelfde rijstrook.

Gebruik het systeem niet bij slecht zicht, bijvoorbeeld mist, zware regenval, opspattend water en sneeuw.

Gebruik uitsluitend aanbevolen bandenmaten, omdat anders de normale werking van het systeem beïnvloed kan worden. Als u dat niet doet, kunt u de controle over de auto verliezen, wat tot ernstig letsel kan leiden.

Het systeem past de rijsnelheid aan om de ingestelde afstand tussen uw auto en uw voorligger op dezelfde rijstrook te handhaven.U kunt kiezen uit vier instellingen.

Het systeem maakt gebruik van een radar die een lichtbundel direct voor uw auto projecteert.

Adaptieve cruise control gebruiken - Auto's zonder: Stop-and-Go

U bedient de adaptieve snelheidsregeling via het stuurwiel.

Zie ook:

KIA Cee'd. Instrumentenpaneel (Normaal beeld)
Toerenteller Snelheidsmeter Brandstofmeter Waarschuwings- en controlelampjes (indien van toepassing) Controlelampjes richtingaanwijzers LCD-display Het aanwezige instrumentenp ...

Ford Focus. Inhouden en specificaties - 1.0L EcoBoost
Gebruik olie en vloeistof die voldoen aan de bepaalde specificaties en viscositeit. Als u geen olie en vloeistof gebruikt die voldoen aan de bepaalde specificaties en viscositeit, kan dit ...

Modellen: