Ford Focus: Wiel aanbrengen - Een wiel vervangen - Wielen en 
banden - Ford Focus - InstructieboekjeFord Focus: Wiel aanbrengen

WAARSCHUWING

Verwijder bij het aanbrengen van een wiel altijd alle corrosie, vuil of vreemde voorwerpen op het pasvlak van het wiel en het vlak van de wielnaaf, remtrommel of remschijf dat het wiel raakt. De bouten waarmee de schijf aan de naaf bevestigd is, moeten goed vastzitten zodat ze het pasvlak van het wiel niet raken. Als u de wielen niet goed metaal-op-metaal monteert, kunnen de wielmoeren losraken en kan het wiel loskomen van de rijdende auto, waardoor u de controle over het stuur kunt verliezen of (dodelijke) verwondingen kunt oplopen.

Zorg ervoor dat er zich geen vet of olie op de schroefdraad of tussen de tapeinden en de moeren bevindt. Hierdoor kunnen de moeren tijdens het rijden losraken.

Gebruik alleen goedgekeurde velgen- en bandenmaten. Het gebruik van andere maten kan beschadiging van de auto tot gevolg hebben en maakt de typegoedkeuring ongeldig.

Laat geen run-flat banden monteren indien de auto hiermee oorspronkelijk niet was uitgerust. Neem voor meer informatie over compatibiliteit contact op met een erkende dealer.

Bevestig lichtmetalen velgen niet met wielmoeren die voor stalen velgen zijn bestemd.

Laat het aanhaalmoment van de wielmoeren en de bandenspanning zo spoedig mogelijk controleren.

 Wiel aanbrengen

  1. Controleer het centreergat (A) en het pasvlak voor u het wiel monteert. Verwijder zichtbare corrosie en losse vuildeeltjes.
  1. Breng het wiel aan.
  1. Draai de wielmoeren handvast aan.
N.B.: Zorg ervoor dat de conische zijde van de wielmoeren naar de velg is gekeerd.

Wiel aanbrengen

  1. Haal de wielmoeren in de aangegeven volgorde voorlopig aan.
  1. Breng uw auto omlaag en verwijder de krik.
  1. Haal de wielmoeren in de aangegeven volgorde volledig aan. Zie Wielmoeren.
  1. Monteer de sierdop voorzichtig.
Zie ook:

Peugeot 308. 230 V / 50 Hz stopcontact
In het achterste opbergvak bevindt zich een 230 V / 50 Hz stopcontact (max. vermogen: 120W). Dit stopcontact werkt als de motor draait, maar ook in de STOP-stand bij auto's met een Stop & Sta ...

Ford Focus. Benzine-deeltjesfilter
WAARSCHUWING Laat de motor niet stationair draaien of parkeer de auto niet op droge bladeren, droog gras of ander brandbaar materiaal. Het regeneratieproces werkt met bijzonder hoge uitlaat ...

Modellen: