KIA Cee'd: 17, 18 inch banden - Lekke band (met TireMobilityKit) - Wat te doen in een noodgeval - KIA Cee'd - InstructieboekjeKIA Cee'd: 17, 18 inch banden

Lekke band (met TireMobilityKit)

Lees voor een veilige bediening de instructies in deze handleiding voor gebruik aandachtig door en volg ze nauwgezet op.

  1. Compressor
  2. Fles dichtmiddel

Met de Tire Mobility Kit kan de band slechts tijdelijk worden gerepareerd.

We raden u aan het systeem te laten controleren door een officiële Kiadealer.

OPMERKING Als de auto meerdere lekke banden heeft mag de bandenreparatieset niet worden gebruikt. Het afdichtingsmiddel uit de bandenreparatieset kan namelijk maar voor één lekke band worden gebruikt.

 

WAARSCHUWING Gebruik de bandenreparatieset niet om een lek in de wang van de band te repareren. Hierdoor kan de band stuklopen, waardoor een ongeval zou kunnen ontstaan.

 

WAARSCHUWING Laat de band zo snel mogelijk repareren. De bandenspanning kan, nadat de band met de bandenreparatieset is opgepompt, op ieder moment wegvallen.

Introductie

Lekke band (met TireMobilityKit)

Met het TMK blijft u mobiel, ook na een lekke band.

Het systeem met compressor en dichtmiddel zorgt ervoor dat de meest voorkomende lekken in een personenautoband, veroorzaakt door spijkers enzovoort, effectief gedicht kunnen worden en dat de band na reparatie weer op spanning kan worden gebracht.

Nadat u zich ervan overtuigd hebt dat het lek gedicht is, kunt u voorzichtig (maximaal 200 km) met een maximumsnelheid van 80 km/h verder rijden naar een bandenspecialist of een garagebedrijf om de band te laten vervangen.

In sommige gevallen, bij grotere beschadigingen in het loopvlak of in de wangen van de band, kan het gebeuren dat het lek niet afdoende gedicht kan worden.

Een te lage bandenspanning heeft een negatieve invloed op de prestaties van de band.

Daarom moet u abrupte stuurbewegingen of andere manoeuvres vermijden, vooral als de auto zwaar beladen is of als er een aanhanger getrokken wordt.

De Tire Mobility Kit is niet ontworpen of bedoeld voor een permanente reparatie van een band en mag maar voor 1 band gebruikt worden. Deze handleiding laat u stap voor stap zien hoe u op een eenvoudige en betrouwbare manier een lekke band kunt repareren.

Lees het hoofdstuk 'Aanwijzingen voor een veilig gebruik van het Tire Mobility Kit'.

WAARSCHUWING Gebruik het TMK niet bij een band die ernstig beschadigd is door het te lang blijven rijden met de lekke band of door het te lang blijven rijden met een te lage bandenspanning.

Alleen lekken in het loopvlak van de band kunnen met het TMK worden gerepareerd.

Aanwijzingen voor een veilig gebruik van de Tire Mobility Kit

Zie ook:

Toyota Auris. Gebruik van het menu SET UP ("Bluetooth"-menu)
Door een Bluetooth-apparaat te registreren in het systeem, kan het systeem werken. Voor aangemelde apparaten kunnen de volgende functies worden gebruikt: *: Bluetooth is een geregistreerd handelsme ...

Ford Focus. Kinderzitje met verankeringspunten aan de bovenzijde bevestigen
WAARSCHUWING Bevestig de veiligheidsgordel aan de bovenzijde aan geen ander punt dan aan het verankeringspunt dat hiervoor is bestemd.Zorg ervoor dat de gordel aan de bovenzijde niet doorhangt o ...

Modellen: