KIA Cee'd: Achterklep - Kenmerken van uw auto - KIA Cee'd - InstructieboekjeKIA Cee'd: Achterklep

Open van de achterklep

Achterklep

AANWIJZING In een koud en nat klimaat werken de portiervergrendeling en portiermechanismen mogelijk niet door bevriezingsverschijnselen.

WAARSCHUWING De achterklep klapt naar boven open. Zorg dat er niemand bij de achterzijde van de auto staat als u de achterklep opent.

OPMERKING Controleer of de achterklep gesloten is voordat u met de auto gaat rijden. Er kan schade ontstaan aan de gasveren van de achterklep en de bevestigingsmaterialen, als u de achterklep niet sluit voordat u gaat rijden.

Sluiten van de achterklep

Achterklep

De werkelijke bagageruimte kan afwijken van de afbeelding.

Druk de achterklep naar beneden en druk hem stevig dicht.

Zorg ervoor dat de achterklep goed vergrendeld is.

WAARSCHUWING Zorg ervoor dat geen handen, voeten of andere lichaamsdelen bekneld kunnen raken bij het sluiten van de achterklep.

OPMERKING Zorg dat er niets bij het slot en de slotvanger van de achterklep zit als u de achterklep sluit. Hierdoor kan het slot van de achterklep beschadigd raken.

WAARSCHUWING - Uitlaatgas

Als u met een geopende achterklep rijdt, worden gevaarlijke uitlaatgassen in het interieur gezogen, hetgeen kan leiden tot ernstig letsel.

Wanneer het noodzakelijk is dat u met een geopende achterklep rijdt, houd dan de uitstroomopeningen en alle ruiten open, zodat extra frisse lucht in het interieur stroomt.

WAARSCHUWING - Bagageruimte

Passagiers dienen niet plaats te nemen in de bagageruimte, waar geen veiligheidsgordels aanwezig zijn. Om bij een aanrijding of plotseling remmen letsel te voorkomen, dienen inzittenden altijd hun veiligheidsgordel te dragen.

Noodontgrendeling achterklep

Achterklep

De werkelijke bagageruimte kan afwijken van de afbeelding.

Uw auto is uitgerust met een ontgrendelknop aan de onderzijde van de achterklep om de achterklep in geval van nood vanaf de binnenzijde van de auto te kunnen openen. Als iemand per ongeluk ingesloten is in de bagageruimte, de achterklep kan geopend worden door de volgende handelingen uit te voeren:

1.Steek de mechanische sleutel in het gat.

2.Draai de mechanische sleutel rechtsom.

3.Druk de achterklep omhoog.

WAARSCHUWING
  • Zorg ervoor dat u weet waar deze ontgrendelknop zich bevindt, zodat u zich in noodgevallen kunt bevrijden uit de bagageruimte.
  • Vervoer nooit personen in de bagageruimte van de auto. De bagageruimte is een uiterst gevaarlijke plek in geval van een aanrijding.
  • Gebruik de ontgrendelknop alleen in noodgevallen. Wees uiterst voorzichtig bij het gebruiken van deze knop, vooral tijdens het rijden.
Zie ook:

Ford Focus. Veiligheidsgordels vastmaken
WAARSCHUWING Steek de slottong in het gordelslot tot een zachte klik hoorbaar is. Wanneer de veiligheidsgordel niet correct is bevestigd, hoort u geen klik.Zorg dat de veiligheidsgordels co ...

KIA Cee'd. Werking Double clutch-transmissie
De Double clutch-transmissie heeft 7 (of 6) versnellingen vooruit en 1 versnelling achteruit. De verschillende versnellingen worden in stand D (rijden) automatisch ingeschakeld. WAAR ...

Modellen: