KIA Cee'd: Banden vervangen - Banden en wielen - Onderhoud - KIA Cee'd - InstructieboekjeKIA Cee'd: Banden vervangen

Banden en wielen

Als de band gelijkmatig afgesleten is verschijnt de slijtage-indicator als een onderbroken lijn door het loopvlak. Dit geeft aan dat er minder dan 1,6 mm profieldikte op de band aanwezig is. Vervang in dat geval de band.

Wacht niet met het vervangen van de band totdat de slijtage-indicator over de gehele profielbreedte zichtbaar is.

OPMERKING Wanneer de banden zijn vervangen, controleer de wielmoeren dan opnieuw nadat u ongeveer 1.000 km hebt gereden en draai ze vast. Als tijdens het rijden het stuurwiel trilt of de auto vibreert, zijn de wielen niet goed gebalanceerd.

Balanceer de wielen. We adviseren u contact op te nemen met een officiële Kiadealer als het probleem niet is opgelost.

AANWIJZING Zorg er bij het vervangen van de banden voor dat ze dezelfde maat hebben als de originele banden.

Anders worden de rijprestaties mogelijk negatief beïnvloed.

WAARSCHUWING - Vervangen van banden
 • Rijden met versleten banden is bijzonder gevaarlijk; versleten banden hebben een negatieve invloed op de remwerking, de besturing en de tractie.
 • Uw auto is voorzien van banden die ontworpen zijn voor veilige rij- en stuureigenschappen. Gebruik geen banden en velgen met een andere maat of van een ander type dan de banden en velgen die oorspronkelijk op de auto zaten. Dit kan de veiligheid en prestaties van uw auto nadelig beïnvloeden, wat kan leiden tot ernstig letsel doordat de auto onbestuurbaar wordt of over de kop slaat.
  Zorg er bij het vervangen van de wielen voor dat alle vier wielen dezelfde velgmaat, dezelfde bandenmaat, dezelfde profieldikte en hetzelfde draagvermogen hebben.

  Gebruik ook altijd velgen en banden van hetzelfde merk.

 • Als er andere banden gemonteerd worden, kunnen de rijeigenschappen, het comfort, de grondspeling, de remweg, de speling tussen band en wielkast, de speling bij het gebruik van sneeuwkettingen en de betrouwbaarheid van de snelheidsmeter negatief beïnvloed worden.
 • Het is het beste om alle vier de banden gelijktijdig te vervangen.Vervang als dit niet mogelijk of nodig is alleen de twee voor- of achterbanden.

  De rijeigenschappen van de auto kunnen ernstig beïnvloed worden wanneer slechts één band wordt vervangen.

 • Het ABS vergelijkt de snelheid van de wielen. De bandenmaat heeft invloed op de snelheid van de wielen. Zorg er bij het vervangen van de banden voor dat ze dezelfde maat hebben als de originele banden. Bij gebruik van banden met verschillende afmetingen is het mogelijk dat het ABS (antiblokkeersysteem) en het ESC (elektronisch stabiliteitsprogramma) niet correct werken.

Band compact reservewiel vervangen (indien van toepassing)

De levensduur van de band van een compact reservewiel is korter dan die van een conventionele band.

Vervang de band van het compacte reservewiel als de slijtageindicatoren zichtbaar zijn. De nieuwe band voor het compacte reservewiel moet dezelfde maat hebben en van hetzelfde type zijn als de oorspronkelijke band, en dient op de velg van het originele compacte reservewiel te worden geplaatst. De band voor het compacte reservewiel is niet ontworpen voor normale velgen, en de velg van het compacte reservewiel is niet ontworpen voor normale banden.

Zie ook:

Peugeot 308. Koelvloeistoftemperatuurmeter
Als bij draaiende motor de wijzer zich bevindt in: zone A, is de temperatuur in orde, zone B, is de temperatuur te hoog. Het waarschuwingslampje maximumtemperatuur en het waarschuwingslam ...

Ford Focus. Een koplamp verwijderen
WAARSCHUWING Schakel de verlichting en het contact uit. Het nalaten hiervan kan ernstig lichamelijk letsel tot gevolg hebben.Lampen en gekoppelde componenten worden heet tijdens gebruik. ...

Modellen: