KIA Cee'd: Velgen vervangen - Banden en wielen - Onderhoud - KIA Cee'd - InstructieboekjeKIA Cee'd: Velgen vervangen

Als u om de een of andere reden de velgen wilt vervangen, dient u erop te letten dat de nieuwe velgen gelijkwaardig zijn aan de originele velgen voor wat betreft diameter, velgbreedte en offset (wielbolling).

WAARSCHUWING Een velg van de verkeerde maat heeft een negatieve invloed op de levensduur van de velg en van het wiellager, de remweg, de rijeigenschappen, de grondspeling, de ruimte tussen de band en de carrosserie, de ruimte bij het gebruik van sneeuwkettingen, de kalibratie van de snelheidsmeter of kilometerteller, de koplampafstelling en de bumperhoogte.

Grip

De grip van de banden kan verslechteren als de banden versleten zijn of niet op de juiste spanning zijn, of als u op een glad wegdek rijdt. Banden moeten worden vervangen als de slijtageindicatoren zichtbaar zijn. Pas uw snelheid aan als er regen, sneeuw of ijzel op de weg ligt om de kans te verkleinen dat u de controle over de auto verliest.

Onderhoud van banden

Naast een juiste bandenspanning, draagt een juiste wieluitlijning bij tot het beperken van de bandenslijtage.

Laat uw Erkend Reparateur de wieluitlijning controleren als een band ongelijkmatig afgesleten is.

Zorg ervoor dat nieuwe wielen uitgebalanceerd zijn. Dit komt het rijcomfort en de levensduur van de banden ten goede. Balanceer een wiel ook altijd wanneer de band van de velg verwijderd is geweest.

Zie ook:

KIA Cee'd. Alarmknipperlichten
De alarmknipperlichten moeten worden gebruikt als u door omstandigheden gedwongen bent de auto op een gevaarlijke plaats tot stilstand te brengen. Zet, als u de auto in noodsituaties tot stils ...

KIA Cee'd. Ruitenwisserbladen
Bladen controleren AANWIJZING In de handel verkrijgbare hot wax zoals gebruikt in wasstraten bemoeilijkt het reinigen van de voorruit. Verontreiniging van de voorruit of de ruitenwisserbla ...

Modellen: