KIA Cee'd: BSD (Blind Spot Detection) /LCA (Lane Change Assist) - Blind spot detection-systeem (BSD) - Rijden met uw auto - KIA Cee'd - InstructieboekjeKIA Cee'd: BSD (Blind Spot Detection) /LCA (Lane Change Assist)

KIA Cee'd / KIA Cee'd - Instructieboekje / Rijden met uw auto / Blind spot detection-systeem (BSD) / BSD (Blind Spot Detection) /LCA (Lane Change Assist)

Werking

Blind spot detection-systeem (BSD)

Inschakelen: Druk op de BSD-schakelaar terwijl het contact in stand ON staat.

Het controlelampje in de BSD-schakelaar gaat branden. Als de rijsnelheid hoger wordt dan 30 km/h, wordt het systeem geactiveerd.

Uitschakelen: Druk nogmaals op de BSD-schakelaar. Het controlelampje in de schakelaar gaat uit.

Schakel het systeem met behulp van de schakelaar uit wanneer het systeem niet in gebruik is.

AANWIJZING

Het systeem wordt geactiveerd als:

1. Het systeem is ingeschakeld.

2. De rijsnelheid is hoger dan ongeveer 30 km/h.

3. Er wordt een naderende auto gesignaleerd in de dode hoek.

Blind spot detection-systeem (BSD)

Eerste waarschuwing Als er een auto wordt gedetecteerd binnen de grenzen die door het systeem zijn gesteld, zal er een oranje waarschuwingslampje gaan branden in de buitenspiegel.

Zodra de gesignaleerde auto zich niet langer in de dode hoek bevindt, verdwijnt de waarschuwing overeenkomstig de rijomstandigheden van de auto.

Blind spot detection-systeem (BSD)

Tweede waarschuwing Er klinkt in de volgende gevallen een waarschuwingszoemer om de bestuurder te waarschuwen:

1. Er wordt door het radarsysteem een auto gesignaleerd in de dode hoek (het waarschuwingslampje in de buitenspiegel gaat branden) EN

2. De richtingaanwijzer is ingeschakeld (aan dezelfde kant als waar de auto is gesignaleerd).

Wanneer deze waarschuwing wordt geactiveerd, gaat het waarschuwingslampje in de buitenspiegel ook knipperen.

Als u de richtingaanwijzer uitschakelt, wordt de waarschuwingszoemer gedeactiveerd.

- De tweede waarschuwing wordt mogelijk geactiveerd.

OPMERKING De alarmfunctie helpt de bestuurder te waarschuwen. Schakel deze functie alleen uit wanneer dit noodzakelijk is.

Gevallen waarbij het systeem niet mag worden gebruikt

Blind spot detection-systeem (BSD)

De sensoren bevinden zich aan de binnenzijde van de achterbumper.

Houd de achterbumper schoon, zodat het systeem goed blijft werken.

WAARSCHUWING
  • Het waarschuwingslampje in de buitenspiegel gaat branden wanneer er door het systeem achteropkomend verkeer wordt gesignaleerd.

    Vertrouw niet alleen op het waarschuwingslampje maar houd ook de omgeving rond de auto goed in de gaten, om aanrijdingen te voorkomen.

  • Rijd veilig, ook al is de auto uitgerust met het Blind Spot Detection-systeem (BSD) en Rear Cross Traffic Alert (RCTA).Vertrouw niet blindelings op het systeem, maar controleer altijd de omgeving bij het wisselen van rijstrook of achteruitrijden. Het systeem waarschuwt de bestuurder mogelijk niet in alle gevallen, dus houd uw omgeving tijdens het rijden altijd goed in de gaten.
  • Het Blind Spot Detectionsysteem (BSD) en Rear Cross Traffic Alert (RCTA) zijn geen vervanging voor een juist en veilig rijgedrag. Rijd altijd veilig en wees voorzichtig bij het wisselen van rijstrook of achteruitrijden. Het Blind Spot Detection-systeem (BSD) signaleert mogelijk niet alle objecten naast de auto.

AANWIJZING

Waarschuwingsmelding

Blind spot detection-systeem (BSD)

Als een van deze omstandigheden zich voordoet, dooft het lampje in de BSD-schakelaar en wordt het systeem automatisch uitgeschakeld.

Wanneer de waarschuwingsmelding "BSD canceled" (BSD uitgeschakeld) in het instrumentenpaneel wordt weergegeven, controleer dan of het gebied waar de sensor op de achterbumper is geplaatst vrij is van vuil of sneeuw.Verwijder vuil, sneeuw e.d. die de werking van de radarsensoren kan hinderen.

Nadat het vuil e.d. is verwijderd, zou het BSD-systeem na ongeveer 10 minuten rijden weer normaal moeten werken.

Laat uw auto nakijken door een officiële Kia-dealer als het systeem nog steeds niet normaal werkt.

Blind spot detection-systeem (BSD)

Als er een probleem in het BSD-systeem aanwezig is, wordt er een waarschuwingsmelding weergegeven en gaat het lampje in de schakelaar uit. Het systeem wordt automatisch uitgeschakeld. We adviseren u de auto te laten controleren door een officiële Kiadealer.

Zie ook:

Ford Focus. Door water rijden
WAARSCHUWING Rijd niet door stromend of diep water, want dan kunt u de controle over de auto verliezen.N.B.: Rijden door stilstaand water kan schade aan de auto veroorzaken. N.B.: Er kan ...

Citroen C4. Sneeuwkettingen
Onder winterse omstandigheden verbeteren sneeuwkettingen de tractie en het remgedrag van de auto. Uitsluitend de voorwielen mogen van sneeuwkettingen worden voorzien. Een noodreservewie ...

Modellen: