KIA Cee'd: Blind spot detection-systeem (BSD) - Rijden met uw auto - KIA Cee'd - InstructieboekjeKIA Cee'd: Blind spot detection-systeem (BSD)

KIA Cee'd / KIA Cee'd - Instructieboekje / Rijden met uw auto / Blind spot detection-systeem (BSD)

Blind spot detection-systeem (BSD)

Het Blind Spot Detection-systeem (BSD) maakt gebruik van radarsensoren in de achterbumper om de situatie in de gaten te houden en de bestuurder te waarschuwen wanneer een voertuig nadert in de dode hoek.

Het systeem bewaakt het gedeelte achter de auto en levert informatie aan de bestuurder door middel van een geluidssignaal en een controlelampje in de buitenspiegels.

 1. BSD (Blind Spot Detection)
  Het bereik van de Blind Spot Detection is afhankelijk van de rijsnelheid.

  Onthoud dat als uw auto veel sneller rijdt dan de voertuigen om u heen, de waarschuwing niet zal worden gegeven.

 2. LCA (Lane Change Assist)
  De Lane Change Assist-functie waarschuwt u wanneer een voertuig met hoge snelheid nadert vanuit een aangrenzende rijstrook.

  Als de bestuurder de richtingaanwijzer inschakelt wanneer het systeem een naderend voertuig signaleert, laat het systeem een geluidssignaal horen. De waarschuwingstijd is afhankelijk van het snelheidsverschil tussen uw auto en de naderende auto.

 3. RCTA (Rear Cross Traffic Alert)
  De Rear Cross Traffic Alert-functie houdt verkeer van links en rechts in de gaten wanneer uw auto achteruitrijdt.

  De functie werkt wanneer de auto achteruitrijdt met een snelheid lager dan ongeveer 10 km/h. Als naderend verkeer van links of rechts wordt gesignaleerd, klinkt er een waarschuwingszoemer.

  De waarschuwingstijd is afhankelijk van het snelheidsverschil tussen uw auto en de naderende auto.

WAARSCHUWING
 • Houd tijdens het rijden altijd de wegomstandigheden in de gaten en wees alert op onverwachte situaties, zelfs wanneer het Blind Spot Detection-systeem in werking is.
 • Het Blind Spot Detectionsysteem (BSD) is geen vervanging voor een juist en veilig rijgedrag. Rijd altijd veilig en wees voorzichtig bij het wisselen van rijstrook of achteruitrijden. Het Blind Spot Detection-systeem (BSD) signaleert mogelijk niet alle objecten naast de auto.
Zie ook:

KIA Cee'd. Boordcomputer
De tripcomputer voorziet de bestuurder via een display van informatie over de rit, wanneer het contact in stand ON staat. Druk minder dan 1 seconde op de toets om een groep te selecteren: ...

Citroen C4. Presentatie
De kogel van deze af fabriek gemonteerde trekhaak kan gemakkelijk en snel worden gemonteerd en verwijderd. Hiervoor is geen gereedschap nodig. De achter de bumper gemonteerde trekhaak is volledi ...

Modellen: