KIA Cee'd: Monteren van een kinderzitje met
behulp van een ISOFIX-systeem en
een systeem met bevestigingsbanden - Kinderzitjes - Veiligheidssysteem van uw auto - KIA Cee'd - InstructieboekjeKIA Cee'd: Monteren van een kinderzitje met behulp van een ISOFIX-systeem en een systeem met bevestigingsbanden

KIA Cee'd / KIA Cee'd - Instructieboekje / Veiligheidssysteem van uw auto / Kinderzitjes / Monteren van een kinderzitje met behulp van een ISOFIX-systeem en een systeem met bevestigingsbanden

(indien van toepassing)

Kinderzitjes

ISOFIX is een gestandaardiseerde methode voor het monteren van kinderzitjes die een einde maakt aan het vastmaken van kinderzitjes met de standaard veiligheidsgordel. Hierdoor is een veel veiligere en meer betrouwbare bevestiging mogelijk en verloopt bovendien het installeren een stuk eenvoudiger en sneller.

Een ISOFIX-kinderzitje mag alleen worden gebruikt als het specifiek is goedgekeurd voor uw auto of universeel is goedgekeurd volgens de eisen die gesteld zijn in de Europese norm ECE-R 44.

Kinderzitjes

Aan de onderzijde van de rugleuningen achter zijn ISOfix-labels aangebracht.

Deze symbolen geven de bevestigingspunten voor baby- of kinderzitjes aan, indien aanwezig.

Beide buitenste zitplaatsen achter zijn uitgerust met ISOFIX-bevestigingspunten en een bijbehorende bevestiging voor de bovenste band op de vloer achter de achterbank (stationwagon) of op de hoedenplank (sedan).

De ISOFIX-bevestigingspunten bevinden zich tussen de zitting en de rugleuning en zijn aangegeven met het ISOFIX-icoon.

Bij de montage moeten de CRS ISOFIX-bevestigingen bevestigd worden aan de ISOFIX-bevestigingen in de auto (luister of er een KLIK hoorbaar is, controleer de eventueel aanwezige indicator op de CRS-bevestiging en voer een extra controle uit door aan het zitje te trekken).

CRS-bevestigingen met een universele goedkeuring volgens ECE-R 44 moeten tevens aan de bovenzijde worden vastgezet met een band die aan de andere kant wordt vastgezet op het bijbehorende bevestigingspunt achter de achterbank (stationwagon) of op de hoedenplank (sedan).

Volg bij het installeren en gebruiken van een kinderzitje de installatiehandleiding die bij het ISOFIX-zitje wordt geleverd.

WAARSCHUWING
 • Als een kinderzitje op de achterbank is geplaatst met behulp van de ISOFIX-bevestigingen, moeten alle ongebruikte gordels op de achterbank worden vastgemaakt in de gordelsluitingen en moet de gordel op de plaats van het kinderzitje achter het zitje worden vastgemaakt om ervoor te zorgen dat de gordel buiten bereik van het kind blijft. Bij losse gespen of gordelsluitingen kan het kind in het kinderzitje verstrikt raken en ernstig letsel oplopen.
 • Plaats geen voorwerpen rond de onderste bevestigingspunten.

  Controleer ook of de veiligheidsgordel niet wordt gehinderd door de onderste bevestigingspunten.

Vastzetten van het kinderzitje:

1. Om het kinderzitje vast te zetten in het ISOFIX-bevestigingspunt dient u de vergrendeling van het kinderzitje in het ISOFIX-bevestigingspunt vast te klikken. Controleer of een klikkend geluid hoorbaar is.

OPMERKING Zorg dat het materiaal van de veiligheidsgordel achter tijdens het plaatsen niet beschadigd wordt of bekneld raakt tussen de ISOFIX-bevestigingen.

2. Plaats de haak van de band in de haakhouder van het kinderzitje en trek de band strak om het zitje vast te zetten. (Zie de vorige bladzijde.)

WAARSCHUWING
 • Installeer geen kinderzitje in het midden van de achterbank met behulp van de ISOFIX-bevestigingen.

  De ISOFIX-bevestigingen zijn alleen bedoeld voor de buitenste zitplaatsen links en rechts op de achterbank.

  Misbruik de ISOFIX-bevestigingen niet door te proberen een kinderzitje in het midden van de achterbank te monteren.

  Bij een ongeval zijn de ISOFIX-bevestigingen voor een kinderzitje dan mogelijk niet sterk genoeg om het kinderzitje op zijn plaats te houden in het midden van de achterbank. De bevestigingen kunnen dan afbreken en ernstig letsel veroorzaken.

 • Monteer niet meer dan één kinderzitje aan een van de onderste bevestigingspunten.

  Het extra gewicht kan ertoe leiden dat de bevestigingspunten of -banden afbreken, wat ernstig letsel kan veroorzaken.

 • Bevestig het ISOFIX-kinderzitje of het voor ISOFIX geschikte kinderzitje alleen aan de daarvoor bestemde bevestigingspunten, zoals aangegeven in de afbeelding.
 • Volg altijd de instructies voor installatie en gebruik van de fabrikant van het kinderzitje.

Geschikte ISOFIX-bevestigingspunten voor een kinderzitje

Kinderzitjes

IUF = Geschikt voor ISOfix-bevestiging van naar voren gerichte, universele voor deze gewichtsgroep goedgekeurde kinderzitjes.
IL = Geschikt voor de in de lijst vermelde specifieke ISOFIX-veiligheidssystemen voor baby's en kinderen. Deze ISOFIX-veiligheidssystemen behoren tot de categorie "voertuigspecifiek", "beperkt" of "semi-universeel".
X = ISOFIX bevestiging niet geschikt voor kinderzitje in deze gewichtsgroep en/of deze grootteklasse.
IL* = ISO/R3 kan alleen worden geplaatst als de voorpassagiersstoel in de voorste positie staat.
ISO/R3 kan echter niet worden geplaatst in een 3-deurs uitvoering.

Aanbevolen kinderzitjes

Gewichtsgroep Naam Onderdeelnr. Fabrikant Type bevestiging ECE-R44 goedkeuringsnr
Groep 0+ (0-13kg) Baby Safe Plus II

Onderdeelnr. E8945-66001
Onderdeelnr. E8945-66029 Britax

Britax Römer Met het gezicht naar achteren gericht met ISOFIX-adapter E1 04301146
Groep 1 (9-18kg) Duo Plus

Onderdeelnr. E8945-66011

Britax Römer Met het gezicht naar achteren gericht met ISOFIX-bevestigingspunt + bovenste bevestigingsband E1 04301133
Met het gezicht naar voren gericht, met driepuntsveiligheidsgordel van de auto
Zie ook:

Citroen C4. Uitschakelen van het systeem
Draai de knop van de luchtopbrengst naar links tot alle lampjes uitgaan. Alle functies van de airconditioning en het ventilatiesysteem worden dan uitgeschakeld. De temperatuur wordt dan niet ...

Ford Focus. Glare Free-grootlicht
WAARSCHUWING Het systeem is niet bedoeld om de bestuurder te ontheffen van zijn plicht om tijdens het rijden voorzichtig en oplettend te zijn. U moet het systeem wellicht negeren als het sy ...

Modellen: