KIA Cee'd: Kinderzitjes - Veiligheidssysteem van uw auto - KIA Cee'd - InstructieboekjeKIA Cee'd: Kinderzitjes

(INDIEN VAN TOEPASSING)

Om de kans op letsel bij een ongeval, hard remmen of plotselinge manoeuvre te minimaliseren, kunnen kinderen het beste op de achterbank zitten en dienen ze altijd goed beschermd te zijn. Volgens ongevallenstatistieken zijn kinderen veiliger in een kinderzitje op de achterbank dan in een kinderzitje op de voorstoel. Grotere kinderen die niet in een kinderzitje zitten, dienen een van de in de auto aanwezige veiligheidsgordels te gebruiken.

Houd u bij het vervoer van baby's en kleine kinderen aan de wettelijke voorschriften. Baby- en kinderzitjes moeten op de juiste manier op de achterbank worden geplaatst en gemonteerd. Let er bij de aanschaf van een baby- of kinderzitje op of het desbetreffende zitje wettelijk goedgekeurd is. Kinderzitjes zijn zodanig ontworpen dat ze met het heupgedeelte van een driepuntsgordel of de bevestigingspunten voor de bovenste band en/of de ISOFIX-bevestigingen aan de zitplaats bevestigd kunnen worden.

Zonder adequate bescherming kunnen kinderen ernstig letsel oplopen bij een ongeval. Kleine kinderen en baby's moeten in een kinderzitje geplaatst worden. Voordat u een bepaald kinderzitje koopt, moet u eerst controleren of het in uw auto past en of het de juiste maat heeft voor uw kind.

Volg bij het plaatsen van het kinderzitje altijd de gebruiksaanwijzing van de fabrikant.

WAARSCHUWING
 • Een kinderzitje dient op de achterbank geplaatst te worden.

  Plaats een kinderzitje nooit op de passagiersstoel. Mocht er zich een ongeval voordoen waarbij de airbag voorpassagier opgeblazen wordt, dan kan de airbag een kind in een kinderzitje ernstig letsel toebrengen. Gebruik een kinderzitje daarom alleen op de achterbank van uw auto.

 • Aangezien een veiligheidsgordel of kinderzitje zeer warm kunnen worden in een gesloten voertuig dat in de zon heeft gestaan, dient u altijd de bekleding en gordelsluitingen te controleren voordat u uw kind in de auto zet, ook al is de buitentemperatuur niet hoog. Controleer de bekleding van het zitje en de gordelsluitingen voordat u het kind in het zitje zet.
 • Plaats het baby-/kinderzitje in de bagageruimte of maak het vast met een veiligheidsgordel als het niet gebruikt wordt, zodat het niet naar voren geworpen wordt bij hard remmen of een ongeval.
 • Kinderen kunnen ernstig letsel oplopen als een airbag geactiveerd wordt. Kinderen moeten altijd, ook als ze te groot zijn voor een kinderzitje, vervoerd worden op de achterbank.

WAARSCHUWING Om de kans op ernstig letsel te beperken:
 • Kinderen van elke leeftijd zijn veiliger als ze op de achterbank vervoerd worden. Een kind dat op de voorpassagiersstoel vervoerd wordt, kan ernstig letsel oplopen door een airbag die wordt geactiveerd.
 • Volg altijd de montage-instructies en de aanwijzingen voor het gebruik van de fabrikant van het kinderzitje.
 • Controleer altijd of het kinderzitje goed in uw auto gemonteerd is en of uw kind goed vastzit in het kinderzitje.
 • Houd nooit een kind op uw schoot of in uw armen in een rijdende auto. Door de grote krachten die bij een aanrijding optreden zal het kind uit uw armen en door het interieur geslingerd worden.
 • Gebruik nooit één gordel voor uzelf en een kind. Bij een aanrijding kan een kind ernstig inwendig letsel oplopen omdat het kind zich tussen u en de gordel bevindt.
 • Laat een kind nooit zonder toezicht achter in de auto - ook niet voor even. De temperatuur in de auto kan heel snel hoog oplopen, waardoor kinderen in de auto door de hitte bevangen kunnen worden. Ook zeer jonge kinderen kunnen per ongeluk de auto in beweging zetten, bekneld raken tussen de portierruiten of zichzelf of anderen insluiten in de auto.
 • Laat nooit twee kinderen, of twee willekeurige andere personen, gebruik maken van een en dezelfde veiligheidsgordel.
 • Kinderen zitten zelden stil en op de juiste manier in een zitje. Let er op dat de schoudergordel bij het kind nooit onder de arm door of achter de rug loopt. Zet een kind altijd in de juiste positie op de achterbank en zet het kind goed vast.
 • Laat een kind tijdens het rijden nooit knielen of staan op de zitting van een stoel of op de vloer. Bij een aanrijding of een noodstop kan het kind met grote kracht door het interieur van de auto geslingerd worden, waardoor het ernstig letsel kan oplopen.
 • Laat een kind tijdens het rijden nooit knielen of staan op de zitting van een stoel of op de vloer. Bij een aanrijding of een noodstop kan het kind met grote kracht door het interieur van de auto geslingerd worden, waardoor het ernstig letsel kan oplopen.
 • Gebruik nooit een kinderzitje dat over de rugleuning van een stoel "vasthaakt"; een dergelijk zitje biedt mogelijk geen adequate bescherming bij een ongeval.
 • De veiligheidsgordels kunnen erg heet worden, vooral als de auto in de volle zon heeft gestaan.

  Controleer altijd of de gordelsluiting niet te heet is voordat u het kind vastzet.

 • Na een aanrijding adviseren we u het systeem te laten controleren door een officiële Kia-dealer.
 • Als er niet genoeg ruimte is om het kinderzitje achter de bestuurdersstoel te plaatsen, plaats dan het zitje op de zitplaats rechts achter.

Kinderzitjes waarin het kind met het gezicht naar achteren wordt vervoerd

Kinderzitjes

Kinderzitjes waarin het kind met het gezicht naar voren wordt vervoerd

Kinderzitjes

Gebruiken van een kinderzitje

Voor kleine kinderen en baby's is het gebruik van een kinderzitje wettelijk voorgeschreven. Dit kinderzitje moet de juiste maat hebben voor het kind en dient volgens de gebruiksaanwijzing van de fabrikant te worden geplaatst. Wij adviseren u het kinderzitje uit veiligheidsoverwegingen op de zitplaatsen achter te gebruiken.

WAARSCHUWING Plaats nooit een kinderzitje waarbij het kind met het gezicht naar achteren gericht zit op de stoel van de voorpassagier. Wanneer de geactiveerde airbag het zitje met een grote kracht raakt, kan het kind ernstig letsel oplopen.

WAARSCHUWING - Plaatsen van het kinderzitje
 • Een kind kan bij een aanrijding ernstig letsel oplopen als het kinderzitje niet goed gemonteerd is of als het kind niet goed vastgezet is in het kinderzitje.

  Lees voor u het kinderzitje installeert eerst de handleiding van de fabrikant.

 • Als de veiligheidsgordel niet functioneert zoals in dit deel beschreven staat, adviseren we u het systeem te laten controleren door een officiële Kia-dealer.
 • Wanneer u de aanwijzingen in dit instructieboekje en de instructies bij het kinderzitje niet opvolgt, neemt de kans op en de ernst van letsel bij een aanrijding toe.
 • Wanneer de hoofdsteun een juiste plaatsing van het kinderzitje (zoals beschreven in de handleiding van het zitje) hindert, verstel of verwijder dan de hoofdsteun van de desbetreffende stoel.
Zie ook:

Ford Focus. Richtlijnen van de achteruitkijkcamera
WAARSCHUWING Voorwerpen boven de camera zijn wellicht niet zichtbaar. Controleer indien nodig het gebied achter de auto.Als de accu van de auto is losgekoppeld, zullen de richtlijnen onmidd ...

Toyota Auris. Lampen vervangen
■ Koplampen (auto's met halogeenkoplampen) 1. Verwijder de borgclip. Draai de vulpijp voor de ruitensproeiervloeistof en trek deze eruit. (Alleen bij vervanging van lamp aan de rechterzijde ...

Modellen: