KIA Cee'd: Motorkap - Kenmerken van uw auto - KIA Cee'd - InstructieboekjeKIA Cee'd: Motorkap

Motorkap openen

Motorkap

1. Trek aan de ontgrendelknop om de motorkap te ontgrendelen. De motorkap komt iets omhoog.

WAARSCHUWING Parkeer de auto op een vlakke ondergrond, zet de motor uit, zet de selectiehendel in stand P (Park) (automatische transmissie) of schakel de 1 (eerste) versnelling of de achteruitversnelling in (handgeschakelde transmissie) en trek de parkeerrem aan voordat u de motorkap opent.

Motorkap

2. Ga naar de voorzijde van de auto en til de motorkap iets op. Duw tegen de veiligheidshaak in het midden van de motorkap en trek de motorkap omhoog.

Motorkap

3.Neem de motorkapsteun los.

4.Ondersteun de motorkap met de steun.

WAARSCHUWING - Hete onderdelen

Raak de steun niet aan wanneer de motor en de onderdelen in de motorruimte heet zijn. U kunt brandwonden of ernstig letsel oplopen.

Sluiten van motorkap

1. Controleer de volgende punten alvorens de motorkap te sluiten:

2. Zet de steun vast in de clip om te voorkomen dat hij gaat rammelen.

3. Laat de motorkap zakken en druk deze stevig in het slot.

WAARSCHUWING - Motorkap
  • Controleer voor het sluiten van de motorkap of er geen zaken in de motorruimte zijn achtergebleven die het sluiten zouden kunnen hinderen. Als geprobeerd wordt de motorkap te sluiten terwijl er nog iets in de motorruimte is achtergebleven, kan dat schade aan de motorkap of letsel veroorzaken.
  • Laat geen handschoenen, doeken of andere brandbare materialen achter in de motorruimte. Deze zouden door de hitte in brand kunnen vliegen.

WAARSCHUWING
  • Controleer altijd nogmaals of de motorkap goed vergrendeld is alvorens met de auto te gaan rijden. Als de motorkap niet goed vergrendeld is, zou hij tijdens het rijden open kunnen gaan, waardoor het zicht voor de bestuurder belemmerd wordt en een aanrijding het gevolg kan zijn.
  • De motorkapsteun moet goed in de opening geplaatst worden als u controles in de motorruimte uitvoert. Dat voorkomt dat de motorkap plotseling naar beneden kan vallen en letsel veroorzaakt.
  • Verplaats de auto niet als de motorkap omhoog staat omdat dan het zicht belemmerd wordt en de motorkap naar beneden kan vallen of beschadigd kan worden.
Zie ook:

Ford Focus. Algemene bediening
Spraakgestuurde commando's: Bepaalde functies binnen het SYNC-systeem kunnen worden uitgevoerd met spraakcommando's. Via spraakcommando's tijdens het rijden kunt u het systeem bedienen ...

Ford Focus. Inhouden en specificaties
Afmetingen voertuig - 5-deurs Beschrijving Afmeting mm Totale lengte. 4.387mm Totale breedte inclusief buitenspi ...

Modellen: