KIA Cee'd: Onderhoud aan aanvullend
veiligheidssysteem - Aanvullend veiligheidssysteem - Veiligheidssysteem van uw auto - KIA Cee'd - InstructieboekjeKIA Cee'd: Onderhoud aan aanvullend veiligheidssysteem

Het aanvullend veiligheidssysteem is nagenoeg onderhoudsvrij en bevat geen onderdelen waaraan u zelf veilig onderhoud kunt plegen. Als het waarschuwingslampje van het airbagsysteem niet gaat branden of continu blijft branden, laat uw auto dan onmiddellijk controleren door een officiële Kia-dealer.

WAARSCHUWING
 • Modificaties aan onderdelen van het aanvullend veiligheidssysteem of de bedrading, inclusief het aanbrengen van stickers, enz.

  op afdekkappen of modificaties aan de carrosseriestructuur kunnen ertoe leiden dat het systeem niet goed werkt, waardoor letsel kan ontstaan.

 • Reinig de afdekkappen van de airbags alleen met een zachte, droge doek of met een doek die bevochtigd is met schoon water.

  Oplos- en reinigingsmiddelen kunnen het materiaal van de afdekkappen aantasten en de werking van het systeem in negatieve zin beïnvloeden.

 • Er mogen geen objecten op of in de buurt van de airbags in het stuurwiel, op het instrumentenpaneel of op het dashboardpaneel boven het dashboardkastje worden geplaatst omdat dergelijke voorwerpen letsel kunnen veroorzaken als de airbags bij een aanrijding geactiveerd worden.
 • Als de airbags geactiveerd zijn, adviseren we u het systeem te laten vervangen door een officiële Kia-dealer.
 • Stel de onderdelen van het airbagsysteem niet bloot aan schokken en neem de bedrading van het airbagsysteem ook niet los. Als u dat wel doet kunt u letsel oplopen omdat de airbags onverwacht geactiveerd kunnen worden of juist niet geactiveerd worden wanneer dat wel nodig is.
 • Als onderdelen van het airbagsysteem moeten worden afgevoerd of als de auto in zijn geheel moet worden afgevoerd, moeten bepaalde voorzorgsmaatregelen met betrekking tot de veiligheid in acht worden genomen. Een officiële Kia-dealer kent deze voorzorgsmaatregelen en kan u de benodigde informatie verstrekken. Het niet opvolgen van deze voorzorgsmaatregelen en procedures vergroot de kans op persoonlijk letsel.
 • Als uw auto in te diep water terechtgekomen is, waardoor de vloerbedekking doorweekt is of er water op de bodemplaats staat, probeer dan niet uw auto te starten; we adviseren u contact op te nemen met een officiële Kia-dealer.
Zie ook:

KIA Cee'd. Achteruitrijcamera
Het werkelijke beeld kan afwijken van de afbeelding. De achteruitrijcamera wordt geactiveerd als het achteruitrijlicht brandt met het contact in stand ON en de versnellingspook in de achte ...

Citroen C4. Handmatig verstellen
Verstel omwille van de veiligheid de stoelen alleen als de auto helemaal stilstaat. In lengterichting Til de beugel op en schuif de stoel in de gewenste stand. Laat de beuge ...

Modellen: