KIA Cee'd: Curtain airbag - Aanvullend veiligheidssysteem - Veiligheidssysteem van uw auto - KIA Cee'd - InstructieboekjeKIA Cee'd: Curtain airbag

(indien van toepassing)

De curtain airbags bevinden zich langs de rand van het dak boven de voor- en achterportieren. Ze zijn ontworpen om bij bepaalde aanrijdingen van opzij de hoofden van de voorste inzittenden en de passagiers op de buitenste zitplaatsen achter te beschermen.

De curtain airbags zijn ontworpen om alleen tijdens bepaalde aanrijdingen van opzij geactiveerd te worden, afhankelijk van de ernst van de aanrijding, de hoek, de snelheid en de plaats van impact. De zijairbags zijn niet ontworpen om opgeblazen te worden bij alle aanrijdingen van opzij, frontale aanrijdingen, aanrijdingen van achteren en in de meeste situaties waarbij de auto over de kop slaat.

WAARSCHUWING
 • De zijairbags en curtain airbags bieden een optimale bescherming als de inzittenden zo ver mogelijk rechtop zitten en hun gordel op de juiste manier dragen. Vooral voor kinderen is het belangrijk dat ze in een geschikt kinderzitje op de achterbank plaatsnemen.
 • Als kinderen plaatsnemen op een van de buitenste zitplaatsen achterin, moeten ze in een geschikt kinderzitje plaatsnemen.

  Plaats het kinderzitje zo ver mogelijk weg van het portier en zet het goed vast.

 • Laat passagiers niet met het hoofd of andere delen van het lichaam tegen het portier leunen, steek de armen niet uit het raam en plaats geen voorwerpen tussen de passagier en de portieren als de auto is uitgerust met zijairbags en/of curtain airbags.
 • Probeer nooit de onderdelen van de zijairbags en curtain airbags te openen of te repareren. We adviseren u het systeem te laten repareren door een officiële Kiadealer.

Het niet in acht nemen van deze voorzorgsmaatregelen kan ertoe leiden dat de inzittenden bij een aanrijding letsel oplopen.

WAARSCHUWING - Bevestig er geen voorwerpen aan.
 • Plaats geen voorwerpen op de airbag. Bevestig ook geen voorwerpen rond de gedeelten waar de geactiveerde airbags uit komen, zoals het portier, de zijruit, de voor- en achterstijl en de dakzijrail.
 • Hang geen harde of breekbare voorwerpen aan de jashaak.

Waarom werd de airbag bij een aanrijding niet opgeblazen?

(Voorwaarden voor wel of niet activeren van de airbags)

Er zijn veel soorten ongevallen waarbij de airbag geen aanvullende bescherming biedt. Voorbeelden hiervoor zijn aanrijdingen van achter, tweede en volgende stoten bij een kettingbotsing en aanrijdingen bij lage snelheid.

Aanvullend veiligheidssysteem

Airbagsensoren

 1. Airbagmodule
 2. Airbagsensor vóór
 3. Zijairbagsensor (indien van toepassing)
WAARSCHUWING
 • Let op dat u niet tegen plaatsen aanstoot waar de airbags of airbagsensoren zijn ingebouwd.

  Anders kan de airbag onverwacht geactiveerd worden waardoor ernstig persoonlijk letsel op kan treden.

 • Als de inbouwpositie van de airbagsensoren wordt gewijzigd, kan dit ertoe leiden dat de airbags worden geactiveerd in situaties waarin dit niet nodig is, of dat de airbags niet worden geactiveerd in situaties waar het wel nodig is.

  Voer daarom geen reparaties uit aan of in de buurt van de airbagsensoren. We adviseren u het systeem te laten repareren door een officiële Kia-dealer.

 • Er kunnen problemen ontstaan als de hoek waaronder de sensoren zijn ingebouwd wordt gewijzigd als gevolg van vervorming van de carrosseriedelen waar de airbagsensoren zijn ingebouwd: de voorbumper, de carrosserie, de B-stijl en de Cstijl.

  We adviseren u het systeem te laten repareren door een officiële Kia-dealer.

 • Uw auto is ontworpen om de botsenergie zoveel mogelijk te absorberen en in bepaalde gevallen de airbag(s) te activeren.

  Het monteren van niet-originele bumpers of accessoires op de bumper kan een nadelige invloed hebben op de bescherming bij een aanrijding.

Voorwaarden voor activeren airbags

Aanvullend veiligheidssysteem

Airbags vóór De airbags vóór worden geactiveerd bij frontale aanrijdingen, waarbij rekening wordt gehouden met de botskracht, de rijsnelheid of hoek waaronder de aanrijding plaatsvindt.

Aanvullend veiligheidssysteem

Het aantal daadwerkelijke airbags kan afwijken van de afbeelding.

Zijairbags en curtain airbags (indien van toepassing) De airbags opzij (zijairbags en/of curtain airbags) worden geactiveerd bij een aanrijding van opzij, waarbij rekening wordt gehouden met de kracht van de botsing, de botshoek en de zijdelingse snelheid.

Ofschoon de airbags vóór (voor bestuurder en voorpassagier) ontworpen zijn voor frontale aanrijdingen, kunnen ze ook bij andere aanrijdingen, waarbij een bepaalde vertraging in de lengterichting optreedt, worden geactiveerd. Ofschoon de airbags opzij (zijairbags en curtain airbags) ontworpen zijn voor zijdelingse aanrijdingen, kunnen ze ook bij andere aanrijdingen, waarbij een bepaalde vertraging in de dwarsrichting optreedt, worden geactiveerd.

De airbags kunnen ook worden geactiveerd als de auto zware stoten ondervindt bij het rijden op zeer slechte wegen. Rijd daarom voorzichtig op slechte wegen.

Voorwaarden voor niet-activeren van de airbags

Aanvullend veiligheidssysteem

Aanvullend veiligheidssysteem

Aanvullend veiligheidssysteem

Aanvullend veiligheidssysteem

Aanvullend veiligheidssysteem

Aanvullend veiligheidssysteem

Aanvullend veiligheidssysteem

Zie ook:

KIA Cee'd. Velgen vervangen
Als u om de een of andere reden de velgen wilt vervangen, dient u erop te letten dat de nieuwe velgen gelijkwaardig zijn aan de originele velgen voor wat betreft diameter, velgbreedte en offset (w ...

Ford Focus. Sleutelloze toegang
Werking Met het systeem kunt u de auto vergrendelen en ontgrendelen zonder de passieve sleutel uit uw zak of handtas te nemen. Een geldige passieve sleutel moet zich in de omgeving van ...

Modellen: