KIA Cee'd: Rem-/koppelingsvloeistof - Onderhoud - KIA Cee'd - InstructieboekjeKIA Cee'd: Rem-/koppelingsvloeistof

KIA Cee'd / KIA Cee'd - Instructieboekje / Onderhoud / Rem-/koppelingsvloeistof

Rem-/koppelingsvloeistof

Controle van niveau rem- en koppelingsvloeistof

Controleer regelmatig het niveau in het reservoir. Het vloeistofniveau dient zich tussen de merktekens MAX en MIN aan de zijkant van het reservoir te bevinden.

Reinig het gebied rondom de dop van het reservoir grondig alvorens de dop te verwijderen en vloeistof bij te vullen, om te voorkomen dat deze vervuild raakt.

Vul vloeistof bij tot aan het merkteken MAX wanneer het niveau te laag is. Het niveau van de remvloeistof zal na verloop van tijd dalen. Dit is normaal en wordt veroorzaakt door het slijten van de remblokken. Als het vloeistofpeil extreem laag is, adviseren we u het systeem te laten controleren door een officiële Kiadealer.

Gebruik alleen de voorgeschreven remvloeistof.

Meng nooit verschillende soorten vloeistof door elkaar.

WAARSCHUWING - Verlies rem-/koppelingsvloeistof

Als u het rem-/koppelingsvloeistofreservoir regelmatig moet bijvullen, adviseren we u het systeem te laten controleren door een officiële Kiadealer.

 

WAARSCHUWING - Rem-/koppelingsvloeistof

Wees voorzichtig bij het vervangen of bijvullen van rem- en koppelingsvloeistof.

Zorg ervoor dat de vloeistof niet in contact komt met uw ogen. Spoel uw ogen direct met een ruime hoeveelheid leidingwater wanneer u rem- en koppelingsvloeistof in uw ogen krijgt. Laat uw ogen zo snel mogelijk onderzoeken door een dokter.

 

OPMERKING Zorg ervoor dat rem- en koppelingsvloeistof niet in contact komt met het lakwerk van de auto. De lak kan hierdoor beschadigen.

De kwaliteit van rem- en koppelingsvloeistof die gedurende lange tijd blootgesteld is aan de buitenlucht kan niet gegarandeerd worden. Voer de vloeistof op de juiste wijze af.

Gebruik het juiste type vloeistof.

Slechts een paar druppels minerale olie, bijvoorbeeld motorolie, in het rem-/koppelingssysteem kunnen de onderdelen van het systeem beschadigen.

Zie ook:

Ford Focus. Het zonnescherm openen en sluiten
Zonneschermen openen WAARSCHUWINGLaat kinderen niet zonder toezicht in uw auto achter en laat hen niet met de zonneschermen spelen. Als u deze instructie negeert, kan dat verwondingen tot g ...

Peugeot 308. 12V-accu
Procedure voor het gebruik van een hulpaccu voor het starten van de motor met behulp van startkabels en voor het laden van een lege accu. Algemeen 12V-loodaccu Accu's bevatten giftige stof ...

Modellen: