Citroen C4: SCR-systeem - Additief AdBlue® en SCR-systeem (BlueHDi-dieselmotor) - Praktische informatie - Citroen C4 - InstructieboekjeCitroen C4: SCR-systeem

Met behulp van het additief AdBlue®, dat ureum bevat, zet een katalysator tot 85% van de stikstofoxides (NOx) om in stikstof en water, stoffen die onschadelijk zijn voor de gezondheid en het milieu.

SCR-systeem

Het additief AdBlue® bevindt zich in een specifiek reservoir onder de bagageruimte, aan de achterzijde van de auto. Het reservoir heeft een inhoud van 17 liter, goed voor een actieradius van ongeveer 20.000 km voordat een waarschuwingssysteem u meldt dat u met de resterende hoeveelheid additief nog maximaal 2400 km kunt rijden.

Om ervoor te zorgen dat het SCR-systeem goed blijft werken, wordt bij elke periodieke onderhoudscontrole aan uw auto in het CITROËN-netwerk of bij een gekwalificeerde werkplaats het reservoir van het additief AdBlue® bijgevuld.

Als u verwacht tussen twee periodieke onderhoudscontroles meer dan 20.000 km te rijden, raden wij u aan het reservoir tussentijds te laten bijvullen door het CITROËN-netwerk of een gekwalificeerde werkplaats.

Als het AdBlue®-reservoir leeg is, zorgt een wettelijk verplicht systeem ervoor dat de motor niet opnieuw kan worden gestart.

Als het SCR-systeem niet goed werkt, stoot uw auto te veel schadelijke stoffen uit, waardoor hij niet meer aan de Euro 6-emissienorm voldoet.

Neem bij een storing in het SCRsysteem zo snel mogelijk contact op met het CITROËN-netwerk of een gekwalificeerde werkplaats: na 1100 km wordt een systeem geactiveerd dat het opnieuw starten van de motor blokkeert. 

Bevriezing van het additief AdBlue® Het additief AdBlue® bevriest bij temperaturen lager dan ongeveer -11°C.

Het SCR-systeem is voorzien van een voorverwarmingssysteem voor het AdBlue®-reservoir waardoor u ook in zeer koude omstandigheden kunt blijven rijden. 

Zie ook:

Peugeot 308. Toegang tot de set
Deze set bevindt zich in de opbergbak onder de vloerplaat van de bagageruimte. Beschikbaar gereedschap Dit gereedschap is specifiek bestemd voor uw auto, gebruik het niet voor andere doeleinde ...

Ford Focus. Dimlicht koplamp
Verwijder de koplamp. Zie Een koplamp verwijderen. Verwijder de afdekking. N.B.: Draai de afdekking linksom. Maak de gloeilamphouder los. N.B.: Druk de klem in. Verwi ...

Modellen: