KIA Cee'd: Verzorging van de
veiligheidsgordels - Veiligheidsgordels - Veiligheidssysteem van uw auto - KIA Cee'd - InstructieboekjeKIA Cee'd: Verzorging van de veiligheidsgordels

Veiligheidsgordels mogen niet gedemonteerd of gemodificeerd worden.

Verder moet er op worden gelet dat de gordels en de onderdelen daarvan niet beschadigd worden door de scharnieren van de stoelen, de portieren of anderszins.

WAARSCHUWING Beschadig de veiligheidsgordel en de gesp niet als u de neergeklapte rugleuning van de achterbank weer in zijn oorspronkelijke positie zet.

Zorg ervoor dat de gordel of gesp niet klem komen te zitten tussen de achterbank. Een beschadigde gordel of gesp is minder sterk en kan bij een aanrijding of noodstop dienst weigeren, waardoor ernstig letsel kan ontstaan. Laat een veiligheidsgordel onmiddellijk vervangen als het materiaal van de gordel of de gesp is beschadigd.

Periodieke controle

Geadviseerd wordt de veiligheidsgordels periodiek op slijtage en beschadiging te controleren. Beschadigde onderdelen dienen zo spoedig mogelijk vervangen te worden.

Houd de gordels schoon en droog

De veiligheidsgordels moeten schoon en droog gehouden worden. Als ze vuil geworden zijn, kunnen ze worden gereinigd met een milde zeepoplossing en warm water. Bleekmiddelen, kleurstoffen, sterke oplosmiddelen of reinigingsmiddelen met schurende bestanddelen mogen niet worden gebruikt omdat ze het gordelmateriaal kunnen beschadigen of verzwakken.

Wanneer moeten de veiligheidsgordels vervangen worden

De veiligheidsgordels moeten in hun geheel worden vervangen als de auto bij een aanrijding betrokken is. Dat is ook het geval als de veiligheidsgordels niet zichtbaar beschadigd zijn. We adviseren u contact op te nemen met een officiële Kia-dealer.

Zie ook:

Peugeot 308. Panoramadak
Het elektrisch bedienbare zonnescherm verbetert het thermische comfort en dempt geluiden. Elektrisch bedienbaar zonnescherm Openen Druk op het achterste gedeelte van de schakelaar, tot aan he ...

KIA Cee'd. Slepen
Slepen Laat de auto bij voorkeur wegslepen door een officiële Kia-dealer of een erkend bergingsbedrijf. De juiste procedures voor het slepen zijn noodzakelijk om beschadigingen aan uw ...

Modellen: