KIA Cee'd: Verzorging van de
veiligheidsgordels - Veiligheidsgordels - Veiligheidssysteem van uw auto - KIA Cee'd - InstructieboekjeKIA Cee'd: Verzorging van de veiligheidsgordels

Veiligheidsgordels mogen niet gedemonteerd of gemodificeerd worden.

Verder moet er op worden gelet dat de gordels en de onderdelen daarvan niet beschadigd worden door de scharnieren van de stoelen, de portieren of anderszins.

WAARSCHUWING Beschadig de veiligheidsgordel en de gesp niet als u de neergeklapte rugleuning van de achterbank weer in zijn oorspronkelijke positie zet.

Zorg ervoor dat de gordel of gesp niet klem komen te zitten tussen de achterbank. Een beschadigde gordel of gesp is minder sterk en kan bij een aanrijding of noodstop dienst weigeren, waardoor ernstig letsel kan ontstaan. Laat een veiligheidsgordel onmiddellijk vervangen als het materiaal van de gordel of de gesp is beschadigd.

Periodieke controle

Geadviseerd wordt de veiligheidsgordels periodiek op slijtage en beschadiging te controleren. Beschadigde onderdelen dienen zo spoedig mogelijk vervangen te worden.

Houd de gordels schoon en droog

De veiligheidsgordels moeten schoon en droog gehouden worden. Als ze vuil geworden zijn, kunnen ze worden gereinigd met een milde zeepoplossing en warm water. Bleekmiddelen, kleurstoffen, sterke oplosmiddelen of reinigingsmiddelen met schurende bestanddelen mogen niet worden gebruikt omdat ze het gordelmateriaal kunnen beschadigen of verzwakken.

Wanneer moeten de veiligheidsgordels vervangen worden

De veiligheidsgordels moeten in hun geheel worden vervangen als de auto bij een aanrijding betrokken is. Dat is ook het geval als de veiligheidsgordels niet zichtbaar beschadigd zijn. We adviseren u contact op te nemen met een officiële Kia-dealer.

Zie ook:

Toyota Auris. Bluetooth-audio/telefoon
De volgende functies zijn beschikbaar wanneer gebruik wordt gemaakt van draadloze Bluetooth-communicatie: ■ Bluetooth-audio Met het Bluetooth-audiosysteem kunt u via draadloze communicatie g ...

KIA Cee'd. Velgen vervangen
Als u om de een of andere reden de velgen wilt vervangen, dient u erop te letten dat de nieuwe velgen gelijkwaardig zijn aan de originele velgen voor wat betreft diameter, velgbreedte en offset (w ...

Modellen: