KIA Cee'd: Zijairbag - Aanvullend veiligheidssysteem - Veiligheidssysteem van uw auto - KIA Cee'd - InstructieboekjeKIA Cee'd: Zijairbag

(indien van toepassing)

Beide voorstoelen van uw auto zijn uitgerust met een zijairbag. Het doel van de airbag is om de bestuurder en/of de voorpassagier een aanvullende bescherming te bieden naast de bescherming geboden door de veiligheidsgordel. De zijairbags zijn ontworpen om alleen tijdens bepaalde aanrijdingen van opzij geactiveerd te worden, afhankelijk van de ernst, de hoek, de snelheid en de plaats van de aanrijding. De zijairbags zijn niet ontworpen om bij alle aanrijdingen van opzij opgeblazen te worden.

WAARSCHUWING Laat passagiers niet met het hoofd of andere delen van het lichaam tegen het portier leunen, steek de armen niet uit het raam en plaats geen voorwerpen tussen de passagier en de portieren als de auto is uitgerust met zijairbags en/of curtain airbags.

WAARSCHUWING
 • De zijairbag vormt een aanvulling op de gordelsystemen voor de bestuurder en de voorpassagier en geen vervanging voor deze systemen. Draag daarom tijdens het rijden altijd een veiligheidsgordel.

  De airbags worden alleen geactiveerd bij een aanrijding van opzij die krachtig genoeg is om letsel bij de inzittenden te veroorzaken.

 • Voor de beste bescherming van de zijairbags en om letsel te voorkomen, dienen de bestuurder en de voorpassagier rechtop te zitten en de veiligheidsgordel op de juiste manier vast te maken. De bestuurder moet zijn handen in de tien voor twee stand op het stuurwiel plaatsen. De passagier moet zijn handen op de schoot houden.
 • Gebruik geen stoelhoezen.
 • Alleen auto's uitgerust met een rolsensor.
 • Sla niet op de zijairbagsensor wanneer het contact in stand ON staat. Hierdoor kan de airbag onverwacht geactiveerd worden, waardoor persoonlijk letsel kan ontstaan.
 • Als de stoel of de stoelbekleding beschadigd zijn, adviseren u het systeem te laten repareren door een officiële Kia-dealer.

WAARSCHUWING - Bevestig er geen voorwerpen aan.
 • Plaats geen voorwerpen op de airbag of tussen de airbag en uzelf. Bevestig ook geen voorwerpen rond de gedeelten waar de geactiveerde airbags uit komen, zoals het portier, de zijruit en de voor- en achterstijl.
 • Plaats geen voorwerpen tussen het portier en de zitplaats.

  Dergelijke voorwerpen kunnen gevaarlijke projectielen worden wanneer de zijairbag wordt opgeblazen.

 • Plaats geen accessoires op of in de buurt van de zijairbag.

Aanvullend veiligheidssysteem

Zie ook:

Peugeot 308. Indeling van de bagageruimte (Berline)
Hoedenplank Vloerplaat bagageruimte Til de vloerplaat op om toegang te krijgen tot de opbergbakken. Opbergbakken Hierin zijn opgeborgen: het sleepoog, de bandenreparatieset, he ...

Ford Focus. Bindende arbitratie en afwijzing van groepszaken
(a) Toepassingsgebied. Dit Deel geldt voor elk geschil BEHALVE ALS HET GEEN GESCHIL INHOUDT MET BETREKKING TOT INBREUK VAN AUTEURSRECHT OF VOOR DE NALEVING OF GELDIGHEID VAN INTELLECTUELE ...

Modellen: