Opel Astra: Brandstof voor
benzinemotoren - Brandstof - Rijden en bediening - Opel Astra - InstructieboekjeOpel Astra: Brandstof voor benzinemotoren

Gebruik alleen loodvrije brandstof die voldoet aan de Europese norm EN 228 of gelijkwaardig.

De motor kan draaien op brandstof met een ethanolgehalte van maximaal 10% (bijv. E10).

Brandstof met het aanbevolen octaangetal gebruiken. Bij een lager octaangetal kunnen het motorvermogen en -koppel lager zijn en neemt het brandstofverbruik iets toe.

Voorzichtig Gebruik geen brandstof of brandstofadditieven die metalen bestanddelen bevatten, zoals additieven op mangaanbasis. Dat kan motorschade veroorzaken.

 

Voorzichtig Gebruik van brandstof die niet voldoet aan EN 228 of gelijkwaardig kan leiden tot afzettingen of motorschade.

 

Voorzichtig Gebruik van brandstof met een lager octaangetal dan het laagst mogelijke octaangetal kan ongecontroleerde verbranding en motorschade veroorzaken.

Voor de motorspecifieke vereisten met betrekking tot het octaangetal verwijzen we u naar het overzicht motorgegevens. Eventuele andere informatie op een label op de tankklep heeft altijd prioriteit.

Brandstofadditieven buiten Europa

Brandstof moet reinigende additieven bevatten die voorkomen dat de motor en het brandstofsysteem aankoeken.

Met schone verstuivers en inlaatkleppen werkt de emissieregeling goed.

Sommige brandstoffen bevatten niet voldoende additieven om de verstuivers en de inlaatkleppen schoon te houden.

Vul ter compensatie van dit zelfreinigende vermogen bij elke keer olie verversen of om de 15.000 km, wat het eerst van toepassing is Fuel System Treatment PLUS in de brandstoftank bij. Dit is verkrijgbaar bij uw werkplaats.

In sommige steden zijn brandstoffen met oxygenaten zoals ethers en ethanol en brandstof van vernieuwde samenstelling verkrijgbaar. Als deze brandstoffen voldoen aan de bovengenoemde specificatie, kunnen ze worden gebruikt. Echter, E85 (85% ethanol) en andere brandstoffen met meer dan 15% ethanol mogen alleen worden gebruikt in FlexFuel-voertuigen.

Voorzichtig Gebruik geen brandstof die methanol bevat. Deze kan corrosie op metalen onderdelen in het brandstofsysteem en ook schade aan kunststof en rubberen onderdelen veroorzaken. Deze schade wordt niet gedekt door de garantie op de auto.

Sommige brandstoffen, met name brandstoffen met een hoog octaangetal, kunnen een octaanverhogend additief met de naam methylcyclopentadienylmangaantricarbonyl (MMT) bevatten. Gebruik geen brandstof of brandstofadditieven met MMT omdat daardoor mogelijk de bougies minder lang meegaan en de emissieregeling minder goed werkt.

De storingsindicatielamp Rijden en bediening licht mogelijk op. Roep als dit gebeurt de hulp van een werkplaats in.

Zie ook:

Toyota Auris. Uitschakelen van de motor als de selectiehendel in een andere stand dan P staat (auto's met Multidrive CVT)
Als de motor wordt uitgezet terwijl de selectiehendel in een andere stand dan P staat, wordt de stand van het contact ACC, niet UIT. Voer de volgende procedure uit om het contact UIT te zetten: 1. ...

KIA Cee'd. Hoe het systeem werkt (Parkeermodus)
1. Activeer het Smart Parking Assist-systeem De selectiehendel moet in stand D (rijden) of N (neutraal) worden gezet. 2.Selecteer de parkeerhulpmodus 3.Zoek een parkeerplaats: rijd langzaam ...

Modellen: