Opel Astra: Brandstof voor dieselmotoren - Brandstof - Rijden en bediening - Opel Astra - InstructieboekjeOpel Astra: Brandstof voor dieselmotoren

Gebruik alleen dieselbrandstof die voldoet aan EN 590 en die een zwavelgehalte van max. 10 ppm heeft.

Er mogen brandstoffen met max. 7% biodiesel (conform EN 14214) worden gebruikt (bijv. met de naam B7).

Bij reizen buiten de Europese Unie kunt u incidenteel euro-dieselbrandstof met een zwavelgehalte van minder dan 50 ppm gebruiken.

Voorzichtig Bij veelvuldig gebruik van dieselbrandstof met meer dan 15 ppm zwavel veroorzaakt ernstige schade aan de motor.

 

Voorzichtig Gebruik van brandstof die niet voldoet aan EN 590 of soortgelijk, kan leiden tot een verminderd motorvermogen, meer slijtage of motorschade en kan van invloed zijn op de garantie.

Gebruik geen scheepsdiesel, verwarmingsolie, Aquazole en vergelijkbare diesel-wateremulsies. Het is niet toegestaan om dieseloliën aan te lengen met brandstoffen voor benzinemotoren.

Rijden bij lage temperaturen

Bij temperaturen onder 0 ºC kunnen sommige dieselproducten met bijgemengde biodiesel aankoeken, bevriezen of gelvormig worden, waardoor het brandstoftoevoersysteem mogelijk minder goed werkt. Starten en draaien van de motor werken mogelijk niet goed. Tank bij temperaturen onder 0 ºC altijd winterdiesel.

Bij temperaturen onder -20 ºC kan dieselbrandstof met een kwaliteit voor zeer lage temperaturen worden gebruikt. Gebruik deze brandstofkwaliteit bij voorkeur niet in warme of tropische klimaten, omdat hierdoor de motor kan afslaan of slecht start en het brandstofinspuitsysteem schade kan oplopen.

Brandstof voor het rijden op aardgas

Aardgas wordt ook wel CNG (Compressed Natural Gas) genoemd.

Gebruik aardgas met een methaangehalte van ongeveer 78 - 99%.

L-gas (laag) heeft ongeveer 78 - 87% en H-gas (hoog) heeft ongeveer 87 - 99%. Eventueel kunt u, mits chemisch voorbereid en ontzwaveld, ook biogas met hetzelfde methaangehalte gebruiken.

Alleen aardgas of biogas gebruiken dat voldoet aan DIN 51624.

Geen vloeibaar gas of LPG-autogas gebruiken.

Zie ook:

Toyota Auris. Rijden met een aanhangwagen
Uw auto is in eerste instantie ontworpen voor het vervoer van personen en hun bagage. Het rijden met een aanhangwagen zal een negatief effect hebben op de rijeigenschappen, prestaties, remvermogen, ...

KIA Cee'd. Telefoon (indien van toepassing)
Vóór u de telefoonfuncties van Bluetooth Wireless Technology gebruikt Als u de telefoonfunctie van Bluetooth Wireless Technology wilt gebruiken, moet u eerst uw mobiele telefoon ...

Modellen: