Opel Astra: Profieldiepte - Velgen en banden - Verzorging van de auto - Opel Astra - InstructieboekjeOpel Astra: Profieldiepte

Regelmatig de profieldiepte controleren.

Om veiligheidsredenen de banden te vervangen wanneer een profieldiepte van 2-3 mm (4 mm voor winterbanden) is bereikt.

Omwille van de veiligheid wordt het aanbevolen dat de profieldiepte van de banden op één as onderling niet meer dan 2 mm verschilt.

Verzorging van de auto

De wettelijk toegestane minimumprofieldiepte (1,6 mm) is bereikt wanneer het profiel tot aan een van de slijtageindicatoren (TWI = Tread Wear Indicator) is afgesleten. De locatie hiervan is met markeringen op de zijkant van de band weergegeven.

Is de slijtage voor groter dan achter, dan de voorbanden regelmatig omwisselen met de achterbanden.

De draairichting van de wielen moet dezelfde zijn als voorheen.

Banden verouderen ook wanneer er niet mee gereden wordt. Wij raden u aan de banden om de zes jaar te vervangen.

Van banden- en velgmaat veranderen

Bij het gebruik van banden met een andere bandenmaat dan af fabriek gemonteerd, moeten mogelijk de snelheidsmeter en de voorgeschreven bandenspanning geherprogrammeerd worden en moeten er eventueel andere aanpassingen aan de auto worden verricht.

Laat na montage van een andere bandenmaat de sticker met de bandenspanningswaarden vervangen en de spanningsverliesdetectie opnieuw initialiseren.

Waarschuwing Rijden met ongeschikte banden of wielen kan ongevallen veroorzaken en de typegoedkeuring van de auto vervalt hierdoor.

Wieldoppen

Gebruik wieldoppen en banden die door de fabriek voor de desbetreffende auto zijn goedgekeurd en daarmee aan alle eisen voor de desbetreffende combinatie van wielen en banden voldoen.

Indien geen wieldoppen en banden worden gebruikt die door de fabriek zijn goedgekeurd, mogen de banden niet voorzien zijn van een velgbeschermingsrand.

Wieldoppen mogen de koeling van de remmen niet belemmeren.

Waarschuwing Het gebruik van ongeschikte banden of wieldoppen kan tot plotseling drukverlies leiden met ongelukken als mogelijk gevolg.

Sneeuwkettingen

Verzorging van de auto

Sneeuwkettingen zijn alleen toegestaan op de vooras.

Gebruik altijd kettingen met fijne schakels waardoor het loopvlak en de binnenkanten (inclusief kettingslot) met niet meer dan 10 mm toenemen.

Waarschuwing Beschadigingen kunnen een klapband veroorzaken.

Sneeuwkettingen zijn toegestaan op de bandenmaten 195/65 R15, 205/55 R16 en 215/55 R16.

Compact reservewiel

Sneeuwkettingen mogen niet op het tijdelijke reservewiel worden gebruikt.

Zie ook:

Peugeot 308. Verlichting buitenspiegels
Om de toegang tot de auto te vergemakkelijken, worden de volgende delen verlicht: het oppervlak naast het bestuurders- en het passagiersportier, het oppervlak voor de buitenspiegels en achte ...

Ford Focus. Algemene bediening
Spraakgestuurde commando's: Bepaalde functies binnen het SYNC-systeem kunnen worden uitgevoerd met spraakcommando's. Via spraakcommando's tijdens het rijden kunt u het systeem bedienen ...

Modellen: