Peugeot 308: Bevestiging kinderzitjes met de veiligheidsgordel - Veiligheid - Peugeot 308 - InstructieboekjePeugeot 308: Bevestiging kinderzitjes met de veiligheidsgordel

Peugeot 308 / Peugeot 308 - Instructieboekje / Veiligheid / Bevestiging kinderzitjes met de veiligheidsgordel

Overeenkomstig de Europese wetgeving geeft dit overzicht de mogelijkheden aan voor het bevestigen met de veiligheidsgordel van een universeel gehomologeerd kinderzitje (a) in uw auto, gerangschikt naar het gewicht van het kind en de plaats in de auto.

Bevestiging kinderzitjes met de veiligheidsgordel

U Plaats geschikt voor het bevestigen van een universeel goedgekeurd kinderzitje met de veiligheidsgordel. Kinderzitje geplaatst met de rug in de rijrichting of het gezicht in de rijrichting.
U(R) Als U, waarbij de stoel van de auto in de hoogste stand en zo ver mogelijk naar achteren staat.
X Plaats niet geschikt voor het plaatsen van een kinderzitje in de aangegeven gewichtsgroep

 1. Universeel kinderzitje: kinderzitje dat in alle auto's met de veiligheidsgordel kan worden bevestigd.
 2. Groep 0: vanaf de geboorte tot 10 kg.

  Reiswiegen en "autobedjes" mogen niet op de passagiersstoel vóór worden bevestigd.

 3. Raadpleeg de wetgeving in uw land alvorens een kinderzitje op deze plaats te bevestigen.
 4. Als een kinderzitje "met de rug in de rijrichting" op de voorpassagiersstoel wordt geplaatst, moet de airbag aan passagierszijde worden uitgeschakeld.

  Als dat niet gebeurt, kan het kind levensgevaarlijk gewond raken wanneer de airbag wordt geactiveerd.

  Als een kinderzitje "met het gezicht in de rijrichting" op de voorpassagiersstoel wordt geplaatst, moet de airbag aan passagierszijde ingeschakeld blijven.

 5. Als u een kinderzitje met de rug of met het gezicht in de rijrichting op de zitplaats achter bevestigt, schuif dan de voorstoel naar voren en zet vervolgens de rugleuning rechtop om voldoende ruimte over te laten voor het kinderzitje en de benen van het kind.
 6. Een kinderzitje met steun mag nooit op de middelste zitplaats achter worden bevestigd.
Verwijder de hoofdsteun en berg hem op alvorens een kinderzitje met een rugleuning te bevestigen op een passagiersstoel.

Plaats de hoofdsteun terug zodra het kinderzitje is verwijderd.

Zie ook:

Citroen C4. Window-airbags
De window-airbags dragen bij aan de bescherming van de bestuurder en passagiers (uitgezonderd de middelste passagier achter) bij een ernstige zijdelingse aanrijding, door de kans op letsel aan de ...

Ford Focus. Inrijden
Banden Nieuwe banden hebben een inlooptijd van ongeveer 500km. Gedurende deze periode kan de auto een andere rijkarakteristiek vertonen. Remmen en koppeling Vermijd indien mogelijk het i ...

Modellen: