Peugeot 308: Hill Start Assist - Rijden - Peugeot 308 - InstructieboekjePeugeot 308: Hill Start Assist

Dit systeem houdt bij het wegrijden op een helling uw auto ongeveer 2 seconden op zijn plaats. In die tijd kunt u uw voet van het rempedaal naar het gaspedaal verplaatsen.

Het systeem is alleen actief:

De Hill Start Assist kan niet worden uitgeschakeld.

Verlaat de auto niet in de korte periode dat u de Hill Start Assist gebruikt.

Als u de auto moet verlaten terwijl de motor draait, trek de parkeerrem dan handmatig aan en controleer of het verklikkerlampje van de parkeerrem op het instrumentenpaneel permanent brandt.

Hill Start Assist

Als de auto bergopwaarts stilstaat, wordt deze even op zijn plaats gehouden wanneer u het rempedaal loslaat.

Bij een auto met een handgeschakelde versnellingsbak: als de eerste versnelling is ingeschakeld of als de versnellingsbak in de neutraalstand staat.

Bij een auto met een automatische transmissie: als de stand D of M is geselecteerd.

Hill Start Assist

Als de auto bergafwaarts stilstaat en de achteruitversnelling ingeschakeld is, wordt de auto even op zijn plaats gehouden wanneer u het rempedaal loslaat.

Storing

Bij een storing in de Hill Start Assist gaat dit verklikkerlampje branden en wordt een melding weergegeven. Raadpleeg het PEUGEOTnetwerk of een gekwalificeerde werkplaats om het systeem te laten controleren.

Zie ook:

Ford Focus. Achterklep openen
Wacht totdat het systeem de achterklep heeft geopend. Duw of trek niet met de hand aan de achterklep wanneer deze in beweging is. Dit kan de achterklep en onderdelen hiervan beschadigen.Laat ...

KIA Cee'd. Instrumentenpaneel (Normaal beeld)
Toerenteller Snelheidsmeter Brandstofmeter Waarschuwings- en controlelampjes (indien van toepassing) Controlelampjes richtingaanwijzers LCD-display Het aanwezige instrumentenp ...

Modellen: