Peugeot 308: Motorolieniveaumeter - Meters - Instrumentenpaneel - Peugeot 308 - InstructieboekjePeugeot 308: Motorolieniveaumeter

Bij uitvoeringen met een motorolieniveaumeter wordt bij het aanzetten van het contact het motorolieniveau enkele seconden weergegeven, gelijktijdig met de onderhoudsindicator.

Een controle van het olieniveau is alleen betrouwbaar als de auto op een vlakke, horizontale ondergrond staat en de motor minstens 30 minuten niet heeft gedraaid. 

Olieniveau correct

Als het motorolieniveau in orde is, wordt een melding op het instrumentenpaneel weergegeven.

Te weinig olie

Als het motorolieniveau te laag is, wordt een melding op het instrumentenpaneel weergegeven.

Controleer het olieniveau met de peilstok. Als blijkt dat het olieniveau te laag is, moet olie worden bijgevuld om te voorkomen dat ernstige motorschade ontstaat.

Storing motorolieniveaumeter

Als de motorolieniveaumeter defect is, wordt een melding op het instrumentenpaneel weergegeven. Raadpleeg het PEUGEOTnetwerk of een gekwalificeerde werkplaats.

Oliepeilstok

Raadpleeg de desbetreffende rubriek voor de plaats van de peilstok en het bijvullen van motorolie bij een auto met een benzinemotor of een dieselmotor. 

2 merktekens op de peilstok:

Zie ook:

Citroen C4. Kinderzitje achterin
"Rug in de rijrichting" Schuif als u een kinderzitje "met de rug in de rijrichting" achterin plaatst de voorstoel naar voren en zet de rugleuning van de voorstoel rechtop, zodat het kinderzit ...

Peugeot 308. Actieve snelheidsregelaar "CRUISE"
Dit systeem zorgt ervoor dat de auto automatisch de door de bestuurder ingestelde snelheid aanhoudt. Bovendien kan dit systeem (wanneer de situatie dit toelaat) een bepaalde afstand, die u zelf k ...

Modellen: