Toyota Auris: Aan/uit-schakelaar airbag - Voor een veilig gebruik - Veiligheid en beveiliging - Toyota Auris - InstructieboekjeToyota Auris: Aan/uit-schakelaar airbag

Met dit systeem kan de voorpassagiersairbag worden uitgeschakeld.

Schakel deze airbag alleen uit als er een baby- of kinderzitje op de voorpassagiersstoel gebruikt wordt.

  1. Controlelampje PASSENGER AIR BAG
    Auto's zonder Smart entry-systeem en startknop: De controlelampjes PASSENGER AIR BAG en ON gaan branden als het airbagsysteem is ingeschakeld en gaan na ongeveer 60 seconden uit (alleen als het contact AAN staat).
    Auto's met Smart entry-systeem en startknop: De controlelampjes PASSENGER AIR BAG en ON gaan branden als het airbagsysteem is ingeschakeld en gaan na ongeveer 60 seconden uit (alleen als het contact AAN staat).
  2. Aan/uit-schakelaar airbag

Uitschakelen van de voorpassagiersairbag

Auto's zonder Smart entry-systeem en startknop: Steek de sleutel in de slotcilinder en zet de slotcilinder in stand OFF.

Het controlelampje OFF gaat branden (alleen als het contact AAN staat).

Auto's met Smart entry-systeem en startknop: Steek de mechanische sleutel in de slotcilinder en zet de slotcilinder in stand OFF.

Het controlelampje OFF gaat branden (alleen als het contact AAN staat).

Voor een veilig gebruik

■Informatie over controlelampje PASSENGER AIR BAG Als een van de onderstaande problemen optreedt, is er mogelijk een storing in het systeem aanwezig. Laat de auto nakijken door een erkende Toyotadealer of hersteller/reparateur of een andere naar behoren gekwalificeerde en uitgeruste deskundige.

WAARSCHUWING

■Als er een baby- of kinderzitje wordt geplaatst Plaats vanwege veiligheidsredenen het baby- of kinderzitje altijd op een achterstoel. Als de achterstoel niet kan worden gebruikt, mag de voorstoel worden gebruikt zo lang de aan/uit-schakelaar van de airbag in stand OFF wordt gezet.

Als de aan/uit-schakelaar van de airbag in stand ON blijft staan, kan de kracht die met het activeren (opblazen) van de airbag gepaard gaat, ernstig letsel veroorzaken.

■Als er geen baby- of kinderzitje op de voorpassagiersstoel is geplaatst Controleer of de aan/uit-schakelaar van de airbag in stand ON staat.

Als de schakelaar in stand OFF staat, zal de airbag in geval van een ongeval niet worden geactiveerd, waardoor ernstig letsel kan ontstaan.

Zie ook:

KIA Cee'd. Werking Double clutch-transmissie
De Double clutch-transmissie heeft 7 (of 6) versnellingen vooruit en 1 versnelling achteruit. De verschillende versnellingen worden in stand D (rijden) automatisch ingeschakeld. WAAR ...

Citroen C4. Knop centrale vergrendeling
Deze knop biedt de mogelijkheid om gelijktijdig de portieren en de achterklep van binnenuit te vergrendelen of te ontgrendelen. Vergrendelen Druk op deze knop om de auto te vergrendelen. ...

Modellen: