Toyota Auris: SRS-airbags - Voor een veilig gebruik - Veiligheid en beveiliging - Toyota Auris - InstructieboekjeToyota Auris: SRS-airbags

De SRS-airbags worden geactiveerd als de auto betrokken raakt bij bepaalde soorten zware aanrijdingen, die zouden kunnen leiden tot ernstig letsel voor de inzittenden. Ze werken samen met de veiligheidsgordels om de kans op ernstig letsel te beperken.

Voor een veilig gebruik

Airbags voor

 1. Bestuurdersairbag/voorpassagiersairbag
  Helpen het hoofd en de borst van de bestuurder en de voorpassagier te beschermen tegen contact met onderdelen van het interieur
 2. Knie-airbag voor de bestuurder (indien aanwezig)
  Helpt de bestuurder te beschermen

Side airbags en curtain airbags

 1. Side airbags voor
  Helpen het bovenlichaam van de voorste inzittenden te beschermen
 2. Curtain airbags
  Beschermen primair het hoofd van de inzittenden op de buitenste zitplaatsen

Onderdelen SRS-airbagsysteem

Voor een veilig gebruik

 1. Aan/uit-schakelaar airbag
 2. Voorpassagiersairbag
 3. Side airbags voor
 4. Curtain airbags
 5. Controlelampje PASSENGER AIR BAG
 6. Waarschuwingslampje SRS
 7. Sensoren aanrijding opzij (achter)
 8. Bestuurdersairbag
 9. Sensoren aanrijding opzij (voor)
 10. Gordelspanners en spankrachtbegrenzers
 11. Knie-airbag (indien aanwezig)
 12. Sensoren frontale aanrijding
 13. Airbag-ECU

De belangrijkste onderdelen van het SRS-airbagsysteem zijn hierboven afgebeeld. Het SRS-airbagsysteem wordt aangestuurd door de airbag-ECU. Bij het activeren van de airbags zorgt een chemische reactie in de ontstekingsmechanismen ervoor dat de airbags snel gevuld worden met niet-giftig gas om de beweging van de inzittenden te helpen beperken.

WAARSCHUWING

■Voorzorgsmaatregelen SRS-airbags Neem met betrekking tot de airbags de volgende voorzorgsmaatregelen in acht.

Het niet in acht nemen van de voorzorgsmaatregelen kan ernstig letsel tot gevolg hebben.

De stoel dient te worden afgesteld zoals hierboven aanbevolen, terwijl de pedalen en het stuurwiel nog steeds goed bediend kunnen worden en u het instrumentenpaneel nog goed kunt zien.

WAARSCHUWING

■Voorzorgsmaatregelen SRS-airbags

Voor een veilig gebruik

Voor een veilig gebruik

Voor een veilig gebruik

Voor een veilig gebruik

WAARSCHUWING

■Voorzorgsmaatregelen SRS-airbags

Voor een veilig gebruik

Voor een veilig gebruik

Voor een veilig gebruik

WAARSCHUWING

■Voorzorgsmaatregelen SRS-airbags

■Wijzigingen aan en afvoeren van onderdelen van het SRS-airbagsysteem Voer uw auto niet af en voer geen van onderstaande veranderingen uit zonder eerst een erkende Toyota-dealer of hersteller/reparateur of een andere naar behoren gekwalificeerde en uitgeruste deskundige te raadplegen. De airbags kunnen defect raken of per ongeluk worden geactiveerd (opgeblazen), waardoor ernstig letsel kan ontstaan.

■Als de SRS-airbags worden geactiveerd

■Voorwaarden voor activering van de SRS-airbags (SRS-airbags voor)

■Voorwaarden voor activering van de SRS-airbags (SRS side airbags en curtain airbags)

■Omstandigheden waarbij de SRS-airbags geactiveerd kunnen worden, anders dan bij een aanrijding De airbags voor en de curtain airbags kunnen ook geactiveerd worden bij zware stoten tegen de onderkant van de auto. Zie de afbeelding voor een aantal voorbeelden.

Voor een veilig gebruik

■Soorten aanrijdingen waarbij de airbags soms niet geactiveerd worden (airbags voor) De airbags voor worden over het algemeen niet geactiveerd bij aanrijdingen van opzij of van achteren, als de auto over de kop slaat of bij een frontale aanrijding op lage snelheid. Maar wanneer een aanrijding voldoende voorwaartse deceleratie veroorzaakt, worden de airbags voor mogelijk geactiveerd.

Voor een veilig gebruik

■Soorten aanrijdingen waarbij de side airbags en de curtain airbags mogelijk niet worden geactiveerd De side airbags en curtain airbags treden mogelijk niet in werking bij aanrijdingen van opzij onder een bepaalde hoek of bij aanrijdingen van opzij waarbij het passagierscompartiment niet wordt geraakt.

Voor een veilig gebruik

De side airbags treden over het algemeen niet in werking bij aanrijdingen van voren of van achteren, als de auto over de kop slaat of bij een aanrijding van opzij op lage snelheid.

Voor een veilig gebruik

De curtain airbags treden over het algemeen niet in werking bij aanrijdingen van achteren, als de auto over de kop slaat of bij een aanrijding van opzij of bij een frontale aanrijding op lage snelheid.

Voor een veilig gebruik

■Wanneer moet u contact opnemen met een erkende Toyota-dealer of hersteller/ reparateur of een andere naar behoren gekwalificeerde en uitgeruste deskundige? In de volgende gevallen zal controle en/of reparatie van de auto nodig zijn.

Neem zo snel mogelijk contact op met een erkende Toyota-dealer of hersteller/ reparateur of een andere naar behoren gekwalificeerde en uitgeruste deskundige.

Voor een veilig gebruik

Voor een veilig gebruik

Voor een veilig gebruik

Voor een veilig gebruik

Zie ook:

Ford Focus. Rem-/schakelinterlock systeem
Over de inschakelblokkeringDe inschakelblokkering voorkomt dat u uit de parkeerstand (P) kunt schakelen wanneer u het contact hebt aangezet en het rempedaal niet hebt ingetrapt. Uit de park ...

Peugeot 308. Kinderzitje op de passagiersstoel voor
"Met de rug in de rijrichting" Wanneer een kinderzitje met de rug in de rijrichting op de passagiersstoel voor wordt geplaatst, moet de stoel zo ver mogelijk naar achteren worden geschoven, e ...

Modellen: