Toyota Auris: Als de accu leeg is - Stappen die genomen
moeten worden in
noodgevallen - Bij problemen - Toyota Auris - InstructieboekjeToyota Auris: Als de accu leeg is

U kunt de volgende procedures gebruiken om de motor te starten als de accu leeg is.

U kunt ook contact opnemen met een erkende Toyota-dealer of hersteller/reparateur of een andere naar behoren gekwalificeerde en uitgeruste deskundige.

Als u de beschikking hebt over een set startkabels en een tweede voertuig met een 12V-accu, kunt u uw auto starten met behulp van de onderstaande hulpstartprocedure.

1. Auto's met een alarm: Controleer of u de sleutel bij u hebt.

Als u de startkabels aansluit, kan het alarm afgaan of kunnen de portieren worden vergrendeld, afhankelijk van de situatie.

Stappen die genomen moeten worden in noodgevallen

2. Open de motorkap.

3. Verwijder bij auto's met 1ND-TV motor de motorafdekplaat.

Trek de voorkant van de afdekkap omhoog om hem uit de bevestigingen te verwijderen en trek vervolgens aan de kap om hem los te maken uit de steunen op de achterste stang.

Stappen die genomen moeten worden in noodgevallen

4. Sluit de startkabels als volgt aan:

1NR-FE motor

Stappen die genomen moeten worden in noodgevallen

8NR-FTS motor

Stappen die genomen moeten worden in noodgevallen

1ZR-FAE en 1WW motor

Stappen die genomen moeten worden in noodgevallen

1ND-TV motor

Stappen die genomen moeten worden in noodgevallen

  1. Sluit de positieve startkabel aan op de positieve accupool (+) van uw auto.
  2. Sluit de andere zijde van de positieve startkabel aan op de positieve accupool (+) van de tweede auto.
  3. Sluit de negatieve startkabel aan op de negatieve accupool (-) van de tweede auto.
  4. Sluit de andere zijde van de negatieve startkabel aan op de auto met de ontladen accu op een stevig, stilstaand, niet gelakt metalen punt uit de buurt van de accu en bewegende delen, zoals aangegeven in de afbeelding.

5. Start de motor van de tweede auto. Verhoog het motortoerental iets en laat de motor gedurende ongeveer 5 minuten met het verhoogde toerental draaien om de accu van uw auto op te laden.

6. Auto's met Smart entry-systeem en startknop: Open en sluit een van de portieren terwijl het contact UIT staat.

7. Auto's zonder Smart entry-systeem en startknop: Houd het motortoerental van de tweede auto constant en zet het contact AAN. Start vervolgens de motor van de auto.

Auto's met Smart entry-systeem en startknop: Houd het motortoerental van de tweede auto constant en zet het contact AAN. Start vervolgens de motor van de auto.

8. Verwijder de startkabels in exact de omgekeerde volgorde van aansluiten als de motor van uw auto aangeslagen is.

Laat, nadat de motor van uw auto aangeslagen is, de auto zo snel mogelijk nakijken door een erkende Toyota-dealer of hersteller/reparateur of een andere naar behoren gekwalificeerde en uitgeruste deskundige.

■Starten van de motor als de accu leeg is De auto kan niet worden aangeduwd.

■Voorkomen van ontlading van de accu

■Laden van de accu De accu zal geleidelijk aan ontladen, zelfs wanneer de auto niet in gebruik is.

Dit wordt veroorzaakt door natuurlijke ontlading en het effect van bepaalde elektrische apparatuur. Als de auto langere tijd niet gebruikt wordt, kan de accu ontladen en kan de auto mogelijk niet meer worden gestart. (De accu laadt automatisch op tijdens het rijden.)

■Bij het bijladen of vervangen van de accu

■Wanneer de accu wordt vervangen (auto's met Stop & Start-systeem) Gebruik een accu die geschikt is voor gebruik met het Stop & Start-systeem of een gelijkwaardige accu. Wanneer een niet-ondersteunde accu wordt gebruikt, wordt de werking van het Stop & Start-systeem mogelijk beperkt om de accu te beschermen.

Ook nemen de prestaties van de accu mogelijk af en kan de motor mogelijk niet worden herstart. Neem voor meer informatie contact op met een erkende Toyota-dealer of hersteller/reparateur of een andere naar behoren gekwalificeerde en uitgeruste deskundige.

WAARSCHUWING

■Voorkomen van brand en explosie Neem de volgende voorzorgsmaatregelen in acht om te voorkomen dat het licht ontvlambare gas dat uit de accu kan komen, per ongeluk tot ontbranding komt:

WAARSCHUWING

■Voorzorgsmaatregelen met betrekking tot de accu De accu bevat giftige en corrosieve elektrolyt en de onderdelen van de accu bevatten lood en loodhoudende samenstellingen. Neem bij het omgaan met de accu de volgende voorzorgsmaatregelen in acht:

OPMERKING

■Omgaan met startkabels Zorg er bij het aansluiten van de startkabels voor dat deze niet verstrikt raken in de koelventilatoren of in de aandrijfriem van de motor.

Zie ook:

Opel Astra. Reservewiel
Bij het aanbrengen van een reservewiel met een andere maat dan de andere wielen kan het wiel worden beschouwd als een tijdelijk reservewiel en gelden de betreffende maximumsnelheden, zelfs als di ...

Citroen C4. Bagagedek (service-uitvoering)
Hiermee kunt u het interieur aan het oog onttrekken, als aanvulling op de hoedenplank. Aanbrengen Bevestig klem A aan stang B en rol het bagagedek uit. Opbergen Rol het bagagedek ...

Modellen: